PNL: Maricel Popa este principalul vinovat de zădărnicirea combaterii COVID în județul Iaşi

“ Sănătatea oamenilor trebuie să fie pe primul loc în preocupările actuale ale administrației județene. Văzându-l pe primul consilier al județului rupându-și cămașa de pe el pentru spitalul mobil, sau cum amenință că va intra în greva foamei pentru a forța autoritățile să renunțe la verificările strict necesare,  s-ar putea crede că este dedicat luptei împotriva COVID.

Adevărul este că nu-i pasă decât de imaginea lui. Altfel, nu se poate explica de ce în condițiile în care Iașul se află pe loc fruntaș în topul transmiterii comunitare, Consiliul Județean Iași nu a luat nicio măsură privind limitarea transmiterii comunitare în transportul public județean. Vedem în continuare  prin județ mașini pline ochi cu oameni care nu poartă măști. A cui este responsabilitatea? A președintelui Consiliului Județean, care are în subordine o Autoritate Județeană de Transport Public, prin care poate să reglementeze și să urmărească respectarea măsurilor de protecție  la nivel local privind  condițiile de transport în perioada de pandemie.

Dacă Maricel Popa si-ar face treaba, probabil că n-am mai avea nevoie de paturi suplimentare pentru tratarea bolnavilor de COVID. Răspândirea acestui virus nu este inevitabilă,  de necontrolat, stă în puterea noastră, a tuturor să ne protejăm, dar în primul rând este sarcina autorităților locale de a lua măsuri și de a le impune pentru protecția oamenilor.

Din moment ce nu se ia nicio măsură de prevenție, de impunere a unor restricții operatorilor  privați de transport public, privind numărul pasagerilor transportați și obligativitatea călătorilor de a purta mască, pentru că nu se aplica un program de urmărire și monitorizare a respectării acestor măsuri, consider că  președintele Consiliului Județean  face un teatru ieftin pe un subiect foarte serios. Un om așezat ar fi tratat cu prioritate reglementarea transportului public județean în perioada de pandemie. Pentru faptul că nu a avut nicio inițiativă pentru prevenirea infectării calatorilor care apelează la serviciile de transport public județean, Maricel Popa este principalul responsabil de zădărnicirea combaterii COVID în județ.”

SURSA: Declaraţie de presă Romeo Vatră, lider grup consilieri judeţeni PNL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)