Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, fondatoarele „Dăruieşte viaţă”: Cerem imperativ autorităţilor să verifice Spitalul Modular din Leţcani. Acesta pare o improvizaţie mai periculoasă decât secţia ATI Neamţ

Fondatoarele organizaţiei neguvernamentale „Dăruieşte viaţă”, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, care au construit un spital privat din donaţii şi sponsorizări, susţin că Spitalul Mobil de la Leţcani pare o improvizaţie mai periculoasă decât secţia ATI Neamţ şi cer autorităţilor să facă verificări. Ele precizează că spitalul de la Leţcani nu are fundaţie, iar containerele sunt aşezate pe nişte cărămizi.

„Cerem imperativ autorităţilor centrale, Ministerului Sănătăţii, DSP şi ISU Iaşi să verifice cu responsabilitate Spitalul Modular din Leţcani care a costat 13 milioane de euro, daţi cu generozitate de domnii aceia (Maricel Popa şi Ionel Arsene – n.r.) de la Consiliile Judeţene Iaşi şi Neamţ. Din toate informaţiile şi imaginile existente în spaţiul public, acest spital pare o improvizaţie mai periculoasă decât secţia ATI Neamţ, care a ars seara trecută. Nu există o fundaţie, containerele sunt puse pe nişte cărămizi, nu există ferestre, pacienţii stau mai rău ca la închisoare. La prima ploaie sau zăpadă serioasă acele containere se vor afunda… Cel mai grav şi mai grav însă pare a fi modul în care este realizată instalaţia de gaze medicale, o improvizaţie într-un container, care pune în pericol întregul spaţiu, fiind realizată cu ţeavă de plastic!!! Instalaţiile de gaze medicale se fac cu cupru medical sau inox, orice alt material este interzis conform SR EN ISO 7396-1. Nu avem informaţii despre instalaţia electrică, dar sperăm că măcar aceea e făcută cum trebuie”, explică Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu.

Ele îi roagă pe medicii care lucrează la spitalul mobil de la Leţcani să nu tacă şi să prezinte problemele acestei unităţi medicale.

„Îi rugăm pe medicii care lucrează acolo să vorbească despre toate problemele. Dacă ei tac, noi nu avem prea multe argumente, căci acolo nimeni nu poate pătrunde. Vorbiţi acum, altfel nimic nu se va schimba”, mai spun cele două.

Pe 23 octombrie, noul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, l-a acuzat de „”ipocrizie, minciună şi nepăsare” pe fostul şef al Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa. Alexe l-a întrebat pe acesta dacă a ştiut de problemele cu asigurarea oxigenului la spitalul mobil de la Leţcani.

Fostul ministru al Mediului a declarat că spitalul mobil a costat peste 13 milioane de euro şi că unitatea trebuia livrată pe 18 mai, însă deschiderea unităţii medicale a întârziat cinci luni.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)