Dumitru Oprea: Plătiți specialiștii din domeniul Cybersecurity la adevărata lor valoare

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor informaţii despre pregătirea unităţilor medicale din România pentru a face faţă atacurilor cibernetice şi măsurile avute în vedere pentru contracararea acestora.

„Actuala pandemie Covid-19 a determinat digitalizarea mai multor procese, atât în rândul companiilor private, cât și în cadrul instituțiilor publice, fapt ce a dus și la creșterea ariei de atac pentru hackeri. De asemenea, specialiștii avertizează și asupra faptului că «numărul de atacuri cibernetice îndreptate spre industria medicală a crescut, grupurile de criminalitate cibernetică urmărind obținerea unor câștiguri sau crearea haosului».

În aceste condiții, sunt necesari specialiști în domeniul Cybersecurity, care să poată contracara astfel de atacuri și să preîntâmpine o eventuală criză de natură cibernetică.

Din păcate, în acest moment, specialiștii din domeniul Cybersecurity care ar opta să lucreze pentru o instituție publică din România nu ar putea fi plătiți la nivelul oferit de companiile private sau la nivelul pe care l-ar obține lucrând în străinătate”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Transporturilor detalii despre măsurile ce ar putea fi luate astfel încât specialiştii din domeniul Cybersecurity necesari în cadrul instituţiilor publice să fie plătiţi la nivelul pieţei. De asemenea, s-au solicitat informații despre modul în care se va asigura colaborarea dintre sectorul guvernamental, cel privat şi mediul academic în domeniul securităţii cibernetice.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)