Cristi Berea (senator USR PLUS): Agresivitatea verbală și incitarea la un comportament violent au devenit din păcate lucruri comune în aproape toate păturile sociale

Senatorul USR PLUS de Iași Cristi Berea s-a arătat uimit de comportamentul unor protestatari care au ajuns să strige “Asasinii” în faţa Spitalului Judeţean din Bacău. Berea consideră că alienarea socială creată de pandemie, lipsa de interacţiune, dar şi avalanşa de informaţii şi de fake news-uri din zona online au dus la un comportament greu de intuit cu câţiva ani în urmă.

Senatorul USR PLUS afirmă că social media le creează oamenilor percepţia că trăiesc într-o bulă în care au mereu dreptate şi că toate părerile contrare sunt neadevăruri.

“Subiectul este unul sensibil, dar merită o dezbatere publică pe această temă. Nu putem evolua fără să avem o gândire critică. Sigur că pe moment ne simțim bine să fim apreciați și validați de aceste platforme, însă întrebarea este ce efecte apar pe termen lung. Nu putem avea întotdeauna dreptate, pentru că mereu vor exista oameni mai bine pregătiţi pe un anume subiect. Dar ăsta nu este motiv de supărare, ci mai degrabă unul de progres”, mai spune senatorul USR PLUS Cristi Berea.

Senatorul de Iaşi susţine că a remarcat o agresivitate în limbaj inclusiv în Parlamentul României.

“Agresivitatea verbală și incitarea la un comportament violent au devenit lucruri comune în mai toate păturile sociale. Fie că ești în Parlamentul României, pe stradă, la serviciu, oriunde poți deveni victima unor injurii sau chiar agresiuni fizice. E timpul să devenim mai implicați în viața comunității. Ceea ce promovăm sau acceptăm resemnați se va răsfrânge mai târziu asupra calității vieții și chiar asupra siguranței noastre”, a declarat senatorul USR PLUS, Cristi Berea.

Soluţia o reprezintă investiţiile în educaţie. Berea afirmă că fără un bagaj serios de cunoștințe adaptate la timpurile pe care le trăim nu vom reuși să distingem între adevăr și minciună.

“Societatea are nevoie de repere noi și de mijloace prin care să se poată adapta și evolua. E timpul să învățăm să ne punem întrebări și să ne căutăm răspunsurile în mai multe locuri. E timpul să fim mai buni și să transmitem mai departe modele de valoare noii generații. Acum e timpul să acționăm, pentru ca mai târziu să nu fie prea târziu”, adaugă senatorul USR PLUS

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)