Maricel Popa, lider PSD Iaşi: Guvernul nu mai majorează alocațiile copiilor

”Peneliștii și useriștii iau câte 500 de lei din buzunarul fiecărui copil între 2 și 18 ani și mai bine de 1.000 de lei de la cei sub doi ani sau cu handicap, pentru a-i împărți clientelei de partid.

Deși au promis în campania electorală că vor mări etapizat alocațiile copiilor, Cîțu și Barna au dat înapoi acum. Astfel, Ordonanța prin care Guvernul a eșalonat dublarea alocațiilor, a fost modificată în Senat, fiind anulate tranșele 3 și 4 din calendarul propus inițial.

Mai exact, nu se mai acordă părțile de majorare prevăzute pentru 1 iulie 2021 și pentru 1 ianuarie 2022.

Proiectul a trecut de Senat și se află în dezbatere la Comisia de Muncă din Camera Deputaților.

Din păcate, actuala coaliție spune că nu are 2,1 miliarde de lei pentru copii, dar alocă prin PNRR 2,9 miliarde de lei pentru unul din sponsorii de partid, pentru consultanță.

Mai rămâne să dea vina tot pe PSD pentru faptul că Guvernarea de dreapta nu vrea să își respecte promisiunile asumate în fața românilor cu doar câteva luni în urmă.

PSD va depune săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege care să oblige Guvernul să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități. Cred că a trecut timpul minciunilor electorale ieftine.

Românii au nevoie de o guvernare stabilă, corectă și transparentă.”

SURSA: Comunicat de presă, Maricel Popa, preşedinte PSD Iaşi

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)