Şeful PNL Iaşi Alexandru Muraru: Victoria covârşitoare a Maiei Sandu este și victoria toleranței, respectului și demnității împotriva xenofobiei, urii și extremismului

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru susţine că alegerile din Republica Moldova arată victoria covârşitoare a rațiunii, toleranței, respectului și demnității împotriva xenofobiei, urii și extremismului.

Deputatul Alexandru Muraru afirmă, într-un comunicat de presă, că în acelaşi timp alegerile reprezintă ”un vot de blam dat de către cetățenii moldoveni partidului extremist și neofascist AUR, care a dorit să transfere și în Republica Moldova practicile de bullying politic, subminare a democrației și extremism ideologic”.

”Victoria covârşitoare a Partidului Acțiune și Solidaritate și a Maiei Sandu la alegerile parlamentare deschide calea Republicii Moldova spre o apropiere mai profundă de Uniunea Europeană și pentru eliminarea structurilor oligarhice de corupție care au ținut țara în subdezvoltare în ultimii 30 ani. O altă semnificație a alegerilor de ieri din Republica Moldova o reprezintă votul de blam dat de către cetățenii moldoveni partidului extremist și neofascist AUR, care a dorit să transfere și în Republica Moldova practicile de bullying politic, subminare a democrației și extremism ideologic”, susţine liderul PNL Iaşi,Alexandru Muraru.

Deputatul liberal consideră totodată că ”victoria covârşitoare a Maiei Sandu este și victoria toleranței, respectului și demnității împotriva xenofobiei, urii și extremismului promovate de către AUR, un partid de factură legionară și antisemită, cu discursuri extremiste si populiste”.

”Cetățenii moldoveni nu au dat curs mirajului mincinos al AUR, formațiune care a fost marginalizată în Parlamentul din București, iar acest lucru s-a dovedit a fi și un câștig pentru Republica Moldova. ”Cordonul sanitar” creat din februarie de a menține acest accident al democrației într-o zonă marginală a dat roade. AUR este în faliment politic. Valorile democrației și ale respectului sunt mai puternice decât rasismul, antisemitismul și homofobia!”, mai spune deputatul Alexandru Murarui, care ocupă şi funcţia de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei.

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a obţinut 52,8% la alegerile parlamentare din Republica Moldova, iar Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS) 27,1%,. AUR a obţinut 0,5 la sută din voturi.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)