Monica Berescu după ce Roşia Montană a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO: Este victoria celor care, prin implicarea lor civică, au salvat una din cele mai de preț comori ale istoriei vechi a românilor

Deputatul USR PLUS Monica Berescu susţine că ziua de azi este una istorică, întrucât Roșia Montană a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

”Este victoria tuturor celor care, prin implicarea lor civică, au salvat una din cele mai de preț comori ale istoriei vechi a românilor. Prin decizia de astăzi, comunitatea locală primește o șansă uriașă pentru dezvoltarea și – în același timp – conservarea patrimoniului. Acum va fi mult mai ușor de accesat finanțări pentru protejarea patrimoniului și investiții în activități economice, care să pună în valoare galeriile romane și peisajul minier al localității”, afirmă deputatul de Iaşi, Monica Berescu.

Ea aminteşte că potrivit experților care fac recomandările pentru înscrierea monumentelor pe lista Patrimoniului Mondial, Peisajul Cultural Minier Roșia Montană reprezintă „cel mai semnificativ, extins și divers din lume, datând din perioada ocupației romane a Daciei.

”În plus, conține „cel mai reprezentativ exemplu de minerit subteran aurifer din lume”. Acum, toate aceste lucruri sunt recunoscute și protejate la nivel mondial!”, adaugă deputatul Monica Berescu.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)