Cristi Berea, senator USR PLUS: Iașul blocat în trafic ar trebui să fie noul slogan al primarului

Senatorul USR PLUS Cristi Berea susţine că primarul Mihai Chirica a reuşit să blocheze traficul din oraş prin decizii luate ad-hoc, fără a avea o strategie sau soluții alternative. Berea afirmă că suntem condamnați să pierdem cu orele în trafic, indiferent dacă mergem cu mașina proprie sau cu transportul în comun.

“Incompetența și bătaia de joc de care dă dovadă Mihai Chirica se răsfrânge direct asupra noastră, a tuturor celor care locuiesc în acest oraș, indiferent de vârstă sau de profesie. Tot ceea ce ne rămâne de făcut este să mulțumim domnului primar pentru că ne-a condamnat să stăm în trafic.

Tot acest istoric nefast al sistemului de trafic local ne arată că la nivelul municipiului Iași nu a existat niciodată o viziune integrată și o strategie de mobilitate urbană, realizată de experți în domeniu și nu de pile de partid. Nenorocirea a început cu sistemul de semaforizare inteligentă realizat prost și promovat de Gheorghe Nichita, preluat mai apoi de Mihai Chirica și lăsat să moară la umbra fumului din trafic“, a afirmat Berea.

“Iașul blocat în trafic ar trebui să fie noul slogan al primarului, pentru că asta a fost în stare să ofere ieșenilor, un trafic paralizat. Mihai Chirica nu a fost capabil nici măcar să analizeze modificarea timpilor de la semafoare, astfel încât acestea să fie toate pe verde, cel puțin în zona benzilor unice, pentru a mai fluidiza traficul. În practică, se pare că deplasarea în ritm de melc este noul hobby al primarului. Vă solicit să nu vă mai bateți joc de ieșeni și să oferiți posibilitatea celor mai competenți decât dumneavoastră să găsească soluții pentru blocajele rutiere cauzate de deciziile luate”, declară Cristi Berea, senator Alianța USR PLUS.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)