Monica Berescu, deputat USR: PNL a decis că vrea înapoi în braţele PSD, anulând simbolic voturile primite în decembrie 2020

Deputatul USR Monica Berescu susţine că prin formarea unei coaliţii guvernamentale cu PSD, liberalii anulează simbolic voturile primite la alegerile de anul trecut, ea precizând că electoratul a oferit încredere partidelor de dreapta tocmai pentru a combate dominaţia PSD.

Monica Berescu, membru în Biroul Politic Naţional al USR, scrie pe Facebook că “PNL a decis că vrea înapoi în braţele PSD, anulând simbolic voturile primite în decembrie 2020“.

“Atunci, electoratul a oferit încrederea majoritară partidelor de dreapta, PNL și USR, tocmai pentru a combate dominația PSD. PSD este partidul care a dat OUG 13, care a gazat oamenii pe 10 august, care a ciopârțit legile justiției și Codurile Penale pentru Liviu Dragnea. A fost la guvernare din 2012 până în 2020 și nu a fost în stare să facă niciun spital regional. Și e partidul care în plină pandemie, când spitalele si morgile nu mai făceau față au votat împotriva certificatului verde“, a precizat deputatul USR, Monica Berescu.

Ea aminteşte că la congresul PNL din septembrie, Florin Cîțu declara că nu va face nici o alianță cu PSD cât timp va conduce partidul, iar acum “oferă România pe tavă celor care au ținut această țară pe loc în ultimii 30 de ani și care au inventat baronismele locale“

“USR merge în opoziție. Vom fi cel mai mare partid din opoziție și singurul cu valori democratice, autentic liberale și europene. Vom susține reformele din PNRR, dar ne vom opune tuturor derapajelor guvernului PNL+PSD“, a conchis deputatul Monica Berescu.

Biroul Politic Naţional al PNL, reunit duminică, a decis cu majoritate absolută de voturi începerea negocierilor cu PSD pentru coagularea unei majorităţi.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)