Monica Berescu, deputat USR: Fac un apel către autorităţi să se lupte cu adevărat pentru a menține funcţional spitalul mobil Leţcani

Deputatul USR Monica Berescu le cere autorităţilor ieşene să menţină deschis Spitalul Modular de la Leţcani, ea acuzând dezinteresul Consiliului Judeţean privind gestionarea unităţii mobile de la Iaşi.
Monica Berescu afirmă că modul în care Consiliul Judeţean Iaşi a gestionat situaţia spitalului mobil arată deficienţe mari de management şi un dezinteres total pentru a rezolva problemele.

“Fac un apel către autorităţi să se lupte cu adevărat pentru a menține spitalul mobil funcțional și pentru a salva viețile oamenilor. Puteți chiar să renunțați la orgolii și să contactați asociația care a construit spitalul modular de la Neamț, pentru a învăța de la cele două doamne (Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu – n.r.) cum se face un spital”, a declarat deputatul USR Monica Berescu.

Ea susţine că preşedintele CJ Iaşi Costel Alexe a ignorat toate avertismentele din vară ale specialiştilor privind amploarea valului patru şi s-a ascuns în spatele situaţiei juridice neclare a spitalului mobil construit de fosta conducere PSD a CJ Iaşi.

“Costel Alexe a primit cadou cel mai mare spital modular din țară, nefuncțional și cu echipamente defecte. Și nu a făcut nimic pentru a recupera banii sau pentru a-l operaționaliza. Președintele PNL Iași a fost la Lețcani, a văzut spitalul, a făcut câteva poze și a plecat. Iarna se apropie cu pași repezi și scenariul de anul trecut se repetă, totul sub atenta supraveghere și îngrijorare a autorităților. Valul cinci este iminent, iar noi închidem un spital cu zeci de paturi de terapie intensivă“, precizează deputatul USR, Monica Berescu.

Ea consideră că spitalul modular cumpărat de autoritățile ieșene se dovedeşte a fi “o piatră de moară pentru Consiliul Județean și o mostră a incompetenței, dezinteresului și a incapacității de a gestiona un astfel de spital de campanie“.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost achiziţionat în anul 2000 de fostul şef PSD al Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, şi a costat peste 10 milioane de euro.
În luna ianuarie a acestui an, unitatea mobilă a fost închisă din cauza unor probleme tehnice, spitalul fiind redeschis abia în această toamnă. În ultimele săptămâni, în saloanele spitalului mobil au apărut probleme legate de furnizarea căldurii, astfel că majoritatea pacienţilor Covid trataţi aici au fost transferaţi la alte unităţi medicale din Iaşi.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)