Maricel Popa (PSD): Iașul mai face un pas important pe culmile excelenței medicale

“Cu nespusă bucurie, dar și cu multă mulțumire că văd dus la bun sfârșit un proiect de suflet, am luat parte astăzi la inaugurarea Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife Iași, un loc în care pacienți din întreaga țară și nu numai privesc zilnic o nouă șansă la o viață sănătoasă și normală. Acest lucru se întâmplă la Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Nicolae Oblu, aici unde, de-a lungul ultimilor ani, au fost implementate o serie de proiecte menite să fructifice potențialul cadrelor medicale, fiind achiziționată aparatură de ultimă generație ce a transformat unitatea medicală într-un centru de elită.

Am spus de nenumărate ori, atât cât am coordonat CJIași, cât și după aceea, că am făcut din sectorul medical o prioritate, susținând necondiționat investițiile în acest domeniu, lucrând în echipă alături de oameni cu viziune și muncitori pentru a duce la îndeplinire un vis, un țel al nostru.

Ei bine, Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife a fost un vis la care am început să lucrez alături de managerul spitalului, Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, și de echipa sa încă de pe vremea în care eram președinte al #CJIași, un deziderat în care am crezut cu toții și pe care astăzi l-am văzut împlinit!

Chirurgia Leksell Gamma Knife este utilizată pentru a trata tumorile cerebrale, malformațiile arteriovenoase, nevralgia trigemenului, neuromul acustic și tremorurile. Totodată, radiochirurgia Leksell Gamma Knife este o formă foarte precisă de radioterapie care concentrează fascicule intense de raze gamma cu o acuratețe maximă pentru a trata leziunile apărute la nivelul creierului.

Aparatul folosit pentru această formă de radioterapie are aproximativ dimensiunea unui scanner RMN sau CT și a fost achiziționat în anul 2019, valoarea acestuia fiind de aproximativ 5.250.000 euro.
Mulțumesc tuturor celor care au crezut în acest proiect și au muncit pentru el, deoarece piedicile pe care le-am întâlnit nu au fost neapărat puține, însă atunci când este voință totul devine posibil!

Totodată, le urez cadrelor medicale mult succes pe mai departe, iar mulțumirea pacienților tratați și recunoștința acestora să le dea puterea de a face bine zi de zi!“

SURSA: Senator Maricel Popa, lider PSD Iaşi, Facebook

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)