Deputatul Filip Havârneanu (USR): “Cine îl salvează pe Sorin Cîmpeanu la moțiune, susține impostura, furtul și politica de clan în Educație”

Deputatul ieșean Filip Havârneanu a anunțat că USR a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, întrucât viitorul copiilor nu mai poate fi lăsat pe mâna unui plagiator care nu a fost capabil de nicio reformă în sistem. În opinia parlamentarului USR, Cîmpeanu a transformat educația în resursă pentru clientela politică, acționând în dezavantajul elevilor, părinților și profesorilor. Moțiunea va fi dezbătută și votată marți, în Parlament.

Filip Havârneanu afirmă că, neluând în calcul până acum demisia, Sorin Cîmpeanu, obligă o țară întreagă să tolereze minciuna și fidelitatea lui politică, obișnuindu-ne anormal cu ideea că plagiatul este în regulă, dacă vrei să ajungi ministru.

“Într-o Românie Educată, și-ar fi dat imediat demisia. În România lui Klaus Iohannis, încă un ministru plagiator este ceva normal, când Guvernul este condus de un alt plagiator: premierul Nicolae Ciucă. Viitorul educațional al copiilor din România nu poate fi lăsat pe mâna unui plagiator care a avansat în carieră pe munca altuia și cu diplome fabricate. Nu e corect față de copiii și de tinerii care învață pe rupte ca să devină cineva, aici, unde au găsit mai multe bariere decât oportunități”, a declarat deputatul de Iași.

„Sorin Cîmpeanu s-a baricadat la Ministerul Educației și a continuat să se agațe de funcție”

Filip Havârneanu a adăugat că sistemul de educație românesc nu va putea respira până când nu va fi condus de un ministru competent și dedicat nevoilor reale ale copiilor, părinților, profesorilor.

“Voiam să depunem această moțiune în momentul în care ajungea la vot Legea Educației, făcută de Cîmpeanu, care defavorizează elevii săraci, trimite părinții să plătească pentru meditații, politizează în continuare sistemul și avantajează plagiatorii, dar nu am mai putut aștepta. Sorin Cîmpeanu s-a baricadat la Ministerul Educației și a continuat să se agațe de funcție. Vrem Educație, exemple în Educație, nu furt, nu miniștri care azi au privilegiul acestor poziţii, deși titlurile lor sunt contrafăcute. Cu noile legi ale Educației, a vrut să își mascheze incompetența și să acopere hoția intelectuală. A lui și a celor care au promovat în viață ca el. Pentru Sorin Cîmpeanu nu există onoare, nu există simțul răspunderii, nu există respect. Există raportul și comanda de partid și ambiția de a demonstra că hoții în România nu doar că sunt mulți, dar au și un tupeu fantastic”, a menționat deputatul USR, Filip Havârneanu.

El îi indeamnă pe toți parlamentarii care au conștiință să voteze marți moțiunea USR.

“Cei care vor un învățământ care să ne dea speranță, care să țină copiii în țară, trebuie să voteze săptămâna viitoare în Parlament pentru această moțiune simplă. Cine nu votează moțiunea împotriva lui Sorin Cîmpeanu, susține impostura, furtul și politica de clan în Educație. Vrem să spunem stop implicării politicului în educație și să îndepărtăm clientela politică de un domeniu care trebuie să „hrănească” generațiile viitoare. Arhitectura sistemului de educație nu poate purta amprenta unui personaj care a avansat în carieră mințind despre studii și despre pregătirea sa reală”, a mai spus Filip Havârneanu, care este și secretar al Comisiei pentru Învățământ la Camera Deputaților.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)