Critici ale deputatei USR Monica Berescu la adresa ministrului Boloş: Decizia Ministerului Fondurilor Europene de a bloca accesul firmelor de IT la finanțările PNRR prin fonduri de investiții equity este revoltătoare

Deputata Monica Berescu, vicepreşedinta Comisiei pentru IT, îl critică pe ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş, întrucât în mileniul digitalizării acesta refuză să finanțeze sectorul IT, care asigură 6,5 la sută din PIB.

“Decizia Ministerului Fondurilor Europene de a bloca accesul firmelor de IT la finanțările PNRR prin fonduri de investiții equity este revoltătoare și demonstrează limitări de viziune. Numai un amator ar priva de orice tip de finanțare un sector precum IT-ul, care este o mină de aur pentru economia și bugetul României. Statul român faultează deliberat domeniul cu cea mai mare creștere din economia românească în ultimii zeci de ani“, susţine deputata USR, care face referire la un interviu pe care ministrul Marcel Boloş l-a acordat pentru startupcafe.ro

Monica Berescu afirmă că România dispune de bani în PNRR pentru a șlefui “diamantele“ din IT, însă ministrul Boloș preferă să închidă această mină, doar fiindcă “nu e capabil să vadă avantajele strategice“.

“Dacă ar fi să dezvoltăm declarația ministrului – “Nu toată lumea are competență în IT” – ar însemna că nicio industrie/afacere nu ar trebui să primească finanțări prin PNRR fiindcă nu toți au competențe în domeniu. Poziția ministrului este cu atât mai revoltătoare cu cât exclude finanțările pentru IT de parcă acestea s-ar oferi pe ochi frumoși; nu pe baza unor criterii clare și transparente. Domnule Boloș, nu toată lumea se pricepe la IT la fel cum nu oricine are competențe să conducă ministere“, a adăugat deputata Monica Berescu.

Media

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)