Liberalul Alexandru Muraru despre întâlnirea ambasadorului Israelului cu şeful AUR George Simion: Creează un prejudiciu imens democrației și vieții publice românești pentru că legitimează o formațiune extremistă

Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru susţine că gestul ambasadorului Israelului, Reuven Azar, de a se întâlni cu şeful AUR George Simion creează un prejudiciu imens democraţiei din România pentru că legitimează o formaţiune extremistă.
Alexandru Muraru a scris pe Facebook că a aflat cu “indignare și revoltă” despre întâlnirea dintre liderul partidului extremist AUR, George Simion, și Ambasadorul Israelului, Reuven Azar, precum și cu Yossi Dagan, membru al partidului de guvernământ Likud.

“Este de neînțeles cum poate Ambasadorul Israelului să se întâlnească oficial și să dea mâna cu un politician care este exponentul violenței în politica românească. Gestul ambasadorului Azar creează un prejudiciu imens democrației și vieții publice românești pentru că legitimează o formațiune extremistă, xenofobă, antisemită, de factură legionară, neofascistă. Este fără precedent în politica diplomatică a statului Israel la București din 1990 până astăzi”, afirmă liberalul Alexandru Muraru.

Totodată, parlamentarul PNL îl întreabă pe Reuven Azar cum ar fi dacă ambasadorul României la Tel Aviv s-ar întâlni cu liderii Hamas și Hezbollah și ar da mâna cu ei.

“Exact așa ați făcut dvs statului român, ați legitimat un partid extremist, cu accente teroriste”, a precizat Muraru.

Şeful PNL Iaşi aminteşte că AUR a instigat la violență împotriva instituțiilor democratice ale României, a făcut publice “liste negre” cu intelectuali acuzați de “trădare națională”, care reprezintă un îndemn direct la violență.

“În calitate de membru al Parlamentului, de vicepreședinte PNL și de fost Reprezentant Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, fac din nou apel la Ambasada Israelului și la Ambasadorul Reuven Azar să se disocieze de orice alăturare de partidul extremist, de sorginte fascistă și neo legionară, care a batjocorit ani de zile încontinuu memoria victimelor Holocaustului, valorile toleranței și a demonstrat prin tot ce a făcut că este o formațiune care se hrănește cu ura și violența. Este vital să ne asigurăm că nu se face nicio concesie în fața ideologiilor care neglijează sau distorsionează tragediile istorice”, a precizat Alexandru Muraru.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)