Liberalii ieşeni susţin că au câştigat 51 de primării din 98 posibile în judeţ. Muraru: PSD nu este un partid al dezvoltării. La Iași, niciun mare proiect nu se poate lega de numele PSD Iași

PNL Iaşi a anunţat că a câștigat alegerile din județ, obţinând președinția Consiliului Județean, Primăria, precum şi alte 50 de primării în judeţ.
În funcţia de primar a fost ales Mihai Chirica, iar la şefia Consiliului Judeţean, Costel Alexe şi-a recâştigat mandatul.
Totodată, PNL susţine că a câştigat trei din cele patru orașe ale judeţului: Marius Pintilie la Primăria Pașcani, Neculai Zugravu la Primăria Târgu Frumos, şi Ioan Alexa la Primăria Podu Iloaiei.

Potrivit PNL, Iașul este singurul județ liberal din întreaga Regiune de Nord-Est a României, obținând cel mai mare număr de voturi pentru listele de la Consiliul Local Iași și Consiliul Județean.

„Nu am cuvinte să le mulțumesc ieșenilor îndeajuns pentru această susținere covârșitoare, aproape 110.000 de voturi acordate mie și echipei Partidului Național Liberal la Consiliul Județean Iași. Județul Iași rămâne singurul județ liberal din Moldova, cu 51 de primării liberale, printre care municipiul Iași, municipiul Pașcani, orașul Podu Iloaiei și orașul Târgu Frumos. După una dintre cele mai agresive și denigrante campanii electorale pe care le-am trăit, au câștigat proiectele în locul gâlcevii politice. Ieșenii sunt oameni inteligenți și pragmatici, iar aceste rezultate cred că sunt și un semnal clar pentru clasa politică locală că trebuie să se ridice la standardele locuitorilor județului nostru și la așteptările pe care ei le au de la noi, ca reprezentanți în cele mai importante instituții ale statului român”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

La rândul său, liderul filialei judeţene PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a precizat că ”lupta nu a fost doar cu un PSD la Iasi în care social-democrații de la București au investit enorm de mulți bani și resurse pentru a câștiga județul Iasi, ci și cu minciuna, calomnia și o campanie murdară”.

”Deși un partid democratic, PSD nu este un partid al dezvoltării. La Iași, niciun mare proiect nu se poate lega de numele PSD Iași”, a declarat Alexandru Muraru.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)