Alexandru Muraru, lider PNL Iaşi, după ce a participat la Marşul vieţii: Prin evenimente ca acesta, ne asigurăm că astfel de atrocități nu vor fi uitate și că memoria victimelor va fi cinstită

”Astăzi am avut onoarea de a participa la „Marşul vieţii”, un eveniment inițiat de rabinul Josef Wasserman, pentru a comemora 83 de ani de la Pogromul de la Iași.
Acest moment solemn ne amintește de suferințele și tragediile îndurate de comunitatea evreiască, dar și de contribuțiile semnificative pe care această comunitate le-a adus în dezvoltarea orașului nostru.
În cadrul ceremoniei, am aprins lumânări, am intonat rugăciuni și am depus coroane în memoria celor pierduți.
A fost un gest simbolic, dar profund, de recunoaștere a meritelor deosebite ale comunității evreiești în istoria și cultura Iașului.
Comunitatea evreiască a jucat un rol esențial în dezvoltarea economică, culturală și socială a orașului nostru.
De-a lungul anilor, evreii ieșeni au fost comercianți, artizani, medici și intelectuali de seamă, contribuind la prosperitatea și diversitatea acestui oraș. Moștenirea lor este vizibilă și astăzi, iar noi, ca ieșeni, trebuie să ne amintim și să onorăm această contribuție.
Pogromul de la Iași rămâne o pagină dureroasă a istoriei noastre, dar prin evenimente ca acesta, ne asigurăm că astfel de atrocități nu vor fi uitate și că memoria victimelor va fi cinstită.
Împreună, putem construi un viitor în care toleranța, respectul și solidaritatea să prevaleze.
Să ne reamintim de trecut pentru a clădi un viitor mai bun.
Să fim uniți în diversitate și să prețuim fiecare contribuție la dezvoltarea comunității noastre.”

SURSA: Alexandru Muraru, deputat PNL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)