Deputatul USR, Filip Havârneanu: “Cei 40.000 de copii care nu au luat note de trecere la Evaluarea Națională și cei 60.000 care au renunțat la școală sunt indicatorii reali pentru prestația dezastru a ministrului Deca”

Deputatul ieșean Filip Havârneanu o acuză pe Ligia Deca că face economie la succes când vine vorba de elevii români. Cu mentalitatea acestui ministru, mai spune parlamentarul USR, educația se axează pe minimalism și, de la an la an, în loc să susțină performanța copiilor, înregistrează rezultate extrem de slabe, demonstrând că reforma în învățământ este imposibil de realizat în actuala formulă guvernamentală. Datele arată faptul că doar 65 de absolvenți de gimnaziu au obținut media 10 în acest an, în întreaga țară, în timp ce, zeci de mii au eșuat la Evaluarea Națională, întrucât nu au reușit să ia nota de promovare.

Conform datelor oficiale, avem cele mai slabe rezultate la Evaluarea Națională din ultimii trei ani. 74,4% dintre elevi au obținut media peste 5 și au avut mari dificultăți la matematică. Peste 40.000 de elevi nu au reușit să promoveze, acesta fiind un semnal cât se poate de îngrijorător pentru direcția în care continuă să se îndrepte sistemul de educație.

“Sistemul Ligiei Deca produce elevi tot mai săraci intelectual care nu reușesc să treacă peste praguri în procesul de învățare, în timp ce alții, nici măcar nu se mai înscriu la examene. 40.000 au picat primul lor test important, iar alți 60.000 nu s-au mai înscris la bacalaureat. Ce viitor vor avea acești copii pe care școala nu i-a putut ajuta eficient ar trebui să răspundă Ligia Deca. În mandatul său continuă să fie infinit mai multe pierderi, decât îmbunătățiri și reforme reale. De atâția ani de când tragem un semnal de alarmă că sistemul de predare-evaluare este unul învechit, neatractiv, deloc centrat pe elev, incoerent chiar, nimeni din guvernare nu decide să îndrepte lucrurile pentru aceste generații pe care le vom pierde și care, fără studii, vor ajunge la munca de jos, cu un viitor sumbru, lipsit de opțiuni”, a declarat deputatul USR, Filip Havârneanu.

Ligia Deca, un ministru care pe măsură ce greșește, se felicită mai mult

USR a propus de-a lungul anilor măsuri pentru ca nici un copil să nu fie lăsat în urmă. Multe dintre inițiative au fost și continuă să fie blocate de majoritatea PNL-PSD, care are datoria să clădească un sistem educațional mai bun pentru copiii României.

“Am propus, ca partid, o masă caldă, atât la grădiniță, cât și la liceu, pentru fiecare elev, până în 2030, sprijin financiar pentru programe de tipul școală după școală, transport gratuit pentru elevi, un sistem cu mai puțină teorie și mai multă practică, adaptat secolului 21, școală într-un singur schimb, salarizare mai bună pentru profesori și multe alte măsuri care dacă ar fi aplicate, ar avea un efect major în parcusul educațional al elevilor. Momentan, avem un sistem de educație mânjit de măsuri de suprafață, incerte și acelea, instabilitate și viziune zero, un sistem care pierde copii pe bandă rulantă și care conduce spre absolvire adolescenți care nu simt că au căpătat valori și competențe reale. Ligia Deca se felicită însă cu fiecare ocazie, pe măsură ce eșecul este mai evident, pentru că alege să combine niște statistici, la limită, care par de bun augur, însă este o iluzie. deci pe Ligia Deca pentru un nou rateu și să nu ne mai mirăm când copiii eșuează la matematică, din moment ce doamna ministru, după ce a desființat niște posturi la minister, a reușit să aibă mai mulți angajați ca înainte”, a mai adăugat deputatul ieșean Filip Havârneanu.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)