Lucian Rusu, senator PNL, după anunţul câştigătorului pentru primul lot din A7 Paşcani-Suceava: O veste excelentă pentru județele Iași, Botoșani și Suceava, care vor fi conectate mai rapid şi mai eficient la rețeaua națională și europeană de transport
Senatorul liberal Lucian Rusu, vicepreşedintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Senatul României anunţă că desemnarea câştigătorului contractului pentru primul lot din A7 Paşcani-Suceava este o veste excelentă pentru judeţele Iaşi, Suceava şi Botoşani.
Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonulul Pașcani – Roșcani, cu o lungime de 33 km, a fost câştigat de asocierea formată din SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. (România).
„Autostrada Moldovei continuă să avanseze. A7 nu este doar un proiect de infrastructură, este o veritabilă coloană vertebrală a dezvoltării Moldovei. Desemnarea câștigătorului pentru Lotul 1 al tronsonului Pașcani – Suceava este o veste excelentă pentru județele Iași, Botoșani și Suceava, care vor fi conectate mai rapid, mai sigur și mai eficient la rețeaua națională și europeană de transport”, a declarat Lucian Rusu, vicepreședintele Comisiei pentru Transport și Infrastructură din Senatul României.
Contractul prevede următoarele lucrări: două viaducte (unul de 604 metri peste râul Ruja și unul de 1.049 metri peste DJ208 și CF517), un pasaj cu grad ridicat de complexitate peste pârâul Pulpa (868 metri), 4 parcări de scurtă durată, 2 spații de servicii, dotate cu infrastructură pentru încărcarea vehiculelor electrice și 3 noduri rutiere importante (la Roșcani, la Tătăruși – Heci și la Dolhasca)
“Autostrada Pașcani – Suceava va avea o lungime totală de aproximativ 62 km, este împărțită în două loturi și va traversa județele Iași, Botoșani și Suceava. Aceasta face parte din Autostrada A7 – Autostrada Moldovei, un proiect major pentru modernizarea infrastructurii rutiere din România și pentru reducerea decalajelor de dezvoltare între regiuni”, a mai declarat Lucian Rusu.
Valoarea totală a contractului este de 3,06 miliarde lei (fără TVA), cu o finanțare asigurată prin Programul Transport 2021–2027, iar durata contractului este de 30 de luni, dintre care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.