Mihaela Popa: Nu avem nici o femeie candidat la primărie sau CJ, nici măcar în sondaje. Mă gândesc să schimb situaţia

Senatorul PDL Mihaela Popa e dezamăgită că nici o femeie nu figurează printre posibilii candidaţi la primărie şi CJ şi că se gândeşte „din ce în ce mai serios” să schimbe situaţie. Iată ce scrie Mihaela Popa pe blogul său, într-un mesaj adresat femeilor, de 8 martie:

«Vreau sa incurajez femeile din toata tara sa candideze si pentru posturile si functiile pe care le considera prin `traditie` ale barbatilor si aici intra si politica. • Am vazut in Iasi candidatii vehiculati pentru primarie si Consiliul Judetean. Nicio femeie! Indiferent de culoarea politica, nu avem in Iasi nicio femeie candidat pentru Consiliul Judetean sau vreo primarie de municipiu. Nici macar in sondaje. Ma gandesc din ce in ce mai serios sa schimb aceasta situatie.

• Promovarea femeii in politica a fost un slogan repetat obsesiv de barbati doar in campania electorala. In Senat doar 8 senatori sunt femei (4 PSD, 3 PDL, 1 PNL), procentajul de 5,83% plasandu-ne printre ultimele locuri din Europa.

• Cu ocazia acestei minunate zile vreau sa asigur toate femeile ca nu voi inceta sa lupt pentru a le apara drepturile si sa le incurajez. Astazi de 8 martie le spun tuturor femeilor din Iasi: Daca eu am putut si voi puteti! Trebuie sa aveti incredere in voi. Femeile sunt inteligente, intuitive, creative si cu mult mai constructive decat barbatii».

Politica

Comentarii

8 comentarii to “Mihaela Popa: Nu avem nici o femeie candidat la primărie sau CJ, nici măcar în sondaje. Mă gândesc să schimb situaţia”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)