Prunea şi-a dat demisia de la Iaşi şi acuză aranjamentele din culise pentru promovare. Demisia o fi pe bune?

Florin Prunea a renunţat la postul de preşedinte al CSMS Iaşi. Anunţul vine culmea după cinci victorii consecutive ale ieşenilor. Ultima, chiar sâmbătă, 1-0 cu Bacăul acasă, e drept după o evoluţie nu grozavă a Iaşului.

De ce pleacă fostul internaţional român? Omul acuză că promovarea în prima ligă nu se joacă pe teren, ci în birouri.

„Astazi am avut doi arbitri constanteni, unul dintre ei, centralul (n.r. – Eduard Ionita), fiind fiul unui angajat al Deltei Tulcea. La meci, el a venit cu masina lui taica-sau, cu numar de Tulcea! Iar noi ne luptam cu Viitorul Constanta si Delta Tulcea”, motivează Prunea.

Decizia e totusi ciudată, din mai multe puncte de vedere. Dincolo de faptul că demisia vine după cinci succese la rând, Iaşul e doar la un punct de locul 2 (Tulcea), care asigură promovarea în prima ligă. Deci sanse la promovare sunt. Pe de altă parte, inclusiv Iaşul a fost acuzat că a făcut blat la Mangalia, după ce a câştigat cu 4-1 un meci cu o echipă aflată pe val.

Ieşenii joacă miercuri, în etapa intermediară un meci greu chiar pe terenul liderului, Viitorul Constanţa. Posibil ca totul să fie doar un foc de paie înaintea confruntării de la malul mării.

O înfrângere a Iaşului ar face ca distanţa faţă de tulceni să crească la patru puncte, în condiţiile în care adversara Deltei, adică Brăneştiul, s-a retras din campionat. Vom afla probabil luni daca lui Prunea i-au cedat nervii sau daca e doar o strategie inaintea dificilului meci de miercuri!

Sport

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)