Iaşul iese din amoţeală şi încearcă să atragă turişti. În premieră, vom avea un stand propriu la târgul de turism de la Bucureşti

Pentru prima dată, Iaşul va fi prezent la Târgul de Turism din Capitală, care începe joi la Romexpo. Iniţiativa aparţine Consiliului Judeţean, în parteneriat cu Asociaţia Patronală a Turismului ieşean.

Iaşul va avea un stand propriu la târg, de 30 de meri pătraţi.

Şeful CJ Cristian Adomniţei a evitat să precizeze ce anume va „vinde” Iaşul la târgul din Bucureşti, susţinând că întregul concept va fi o surpriză. Strategia va fi dezvăluită abia joi după-amiază, în cadrul lansării de la Romexpo.

„Nu avem la Iaşi munţi, mare sau deltă. La mănăstiri sunt două judeţe, Suceava şi Neamţ care ne depăşesc”, a recunoscut Adomniţei.

La momentul lansării standului Iaşului vor fi prezenţi Ion Caramitru, Ioan Holban, Beatrice Rancea, Emil Brumaru, Dan Lungu, dar şi ministrul Culturii, Daniel Barbu.

La stand, vizitatorii vor găsi şi un album cu Iaşul, iar sâmbătă va avea loc un concert al cvartetului Ad Libitum. Costul participării ieşene se ridică la 15.000 de euro.

Adomniţei a precizat că Iaşul va participa şi la târgurile de turism internaţionale, dar nu pe cont propriu, din cauza costurilor ridicate, ci în cadrul standurilor rezervate României.

Vicepreşedintele Asociaţiei Patronale a Turismului ieşean, Florin Bărhălescu susţine că în sfârşit, după mulţi ani, Iaşul face ceva pe zona atragerii de turişti.

Rămâne de văzut dacă acţiunile de acest gen vor avea ca efect creşterea numărului de turişti la Iaşi.

Partea proastă e că, în momentul de faţă, infrastructura Iaşului e departe de cea a unui oraş civilizat. În plus, multe dintre obiectivele culturale ale oraşului, inclusiv Palatul Culturii, se află de ani buni, în plin proces de consolidare.

Administratie, Turism

Comentarii

Un comentariu to “Iaşul iese din amoţeală şi încearcă să atragă turişti. În premieră, vom avea un stand propriu la târgul de turism de la Bucureşti”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)