Ceea ce zilele trecute era doar un zvon s-a adeverit. Vom avea cursă aeriană directă Iaşi-München începând cu 25 octombrie. Marius Bodea: E o destinaţie care va dezvolta mediul de afaceri

Compania TAROM va introduce o cursă aeriană Iaşi-München, începând cu 25 octombrie, cu două frecvenţe pe săptămână (joi si duminica), directorul aeroportului Marius Bodea susţinând că această destinaţie va dezvolta mediul de afaceri din Iaşi.

Duminică
• Iasi – Munchen, plecare din Iasi la orele 14:40/ sosire la Munchen la orele 16:05
• Munchen – Iasi, plecare din Munchen la orele 16:50/ sosire la Iasi la orele 20:00
Joi
• Iasi – Munchen, plecare din Iasi la ora 07:00/ sosire la Munchen la ora 08:25
• Munchen – Iasi, plecare din Munchen la ora 09:10/ sosire la Iasi la orele 12:20

„După mai bine de doi ani de frământări, de preocupări, de calcule, suntem în faţa celei mai concrete perspective de dezvoltare  economică şi socială a Iaşiului. Am avut în aceşti doi ani, nenumărate discuţii cu mulţi dintre reprezentanţii mediului de afaceri ieşean. Am avut solicitări clare de a deschide această rută, în condiţiile în care alte destinaţii reuşisem să le aducem deja şi încercam să explic că este o rută extrem de dificil de deschis, pentru că nu este susţinută masiv de trafic etnic. München este destinaţia ce va face posibilă dezvoltarea mediului de afaceri ieşean şi implicit va aduce bunăstarea comunităţii noastre”, a declarat într-o conferinţă de presă directorul aeroportului din Iaşi, Marius Bodea.

La rândul său, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Paul Butnariu a spus, în aceeaşi conferinţă de presă. că noua rută va fi promovată prin intermediul reţelei internaţionale a camerelor de comerţ şi că astfel, Iaşul va deveni o destinaţie de business.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie româno-germană Radu Merica a spus că această rută reprezintă o bună oportunitate pentru regiune, el precizând că întreaga comunitate trebuie să pună umărul pentru promovarea acestei destinaţii.

Tot din 25 octombrie, compania Blue Air va introduce două curse zilnice tur-retur Iaşi-Bucureşti, plus alte trei curse externe din Iaşi, către Paris, Londra şi Roma.

Potrivit conducerii aeroportului ieşean, în acest an traficul pe aeroportul din Iaşi va fi de aproximativ 350.000 de persoane.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)