Degeaba se înscrie Băsescu în PMP, dacă partidul n-are oameni tari în teritoriu

Traian Băsescu s-a înscris vineri în PMP. O mişcare însoţită de un întreg tam-tam, Băsescu ştiind să învelească în staniol orice eveniment.

PMP e în momentul de faţă sub pragul electoral, sondajele arătând prost pentru Mişcarea Populară. Posibil ca intrarea lui Traian Băsescu în PMP să mai crească puţin partidul, dar tot nu e suficient pentru a obţine un scor cu două cifre la alegerile de anul viitor. Primul hop îl reprezintă localele, scrutin până la care au rămas vreo 8 luni.

PMP n-are primari, ceea ce reprezintă un handicap din start pentru a scoate peste 10 la sută. În judeţul Iaşi, spre exemplu, degeaba scoţi într-o localitate 10 la sută sau chiar peste, dacă în alte patru-cinci sate vecine nu iei decât câteva voturi. Media va fi tot undeva la 3-4 la sută.

Traian Băsescu are fanii săi, are cota sa în sondaje, dar nu e suficient. Dacă tot am amintit de Iaşi, în afară de Petru Movilă, filiala nu are nici o altă figură cât de cât cunoscută, care să aducă voturi.

PMP se va ridica, va trece probabil pragul electoral, însă creşterea nu va fi una spectaculoasă. După 10 ani de Cotroceni e greu să mai fii locomotivă pentru un partid ale cărui vagoane scârţâie din toate încheieturile.

Politica

Comentarii

7 comentarii to “Degeaba se înscrie Băsescu în PMP, dacă partidul n-are oameni tari în teritoriu”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)