Tarom mai scoate o cursă de pe aeroportul Iași, cea spre Madrid. Ce explicații dau oficialii companiei

Tarom renunţă şi la cursa Iaşi – Madrid. Aceasta ar urma să fie suspendată începând cu data de 30 aprilie, până cel puţin pe 28 octombrie, când va intra în vigoare programul de iarnă al companiei, scrie Ziarul de Iași. Tarom renunţase deja, în urmă cu o lună, la unul din cele două zboruri săptămânale spre capitala Spaniei, şi în urmă cu câteva zile anunţase suspendarea, de la 30 aprilie, cursei Iaşi – München.

În ultimele două luni, Tarom a făcut modificări substanţiale în programul zborurilor efectuate, retrăgându-se de pe numeroase destinaţii operate de la Iaşi. La începutul lunii trecute s-a anunţat că Tarom va renunţa, odată cu trecerea la programul de vară, la cursele spre Bologna şi Roma cu plecarea de la Iaşi, iar cursele Iaşi – Torino vor fi suspendate în prima parte a sezonului de vară. Din luna mai, singurele curse operate de Tarom de la Iaşi vor fi cele spre Otopeni, Tel Aviv şi Londra-Luton.

În cursul zilei de azi, cei de la Tarom au trimis un comunicat, în care explică această situație:

«Compania TAROM vă informează că a fost nevoită să suspende operarea pe unele rute externe cu plecare din Iaşi, ca urmare a limitărilor impuse de indisponibilităţi din parcul de aeronave.

Acest lucru a survenit din cauza faptului că din luna octombrie  2016 două aeronave A310 au fost retrase din flota TAROM ca urmare a deciziei Conducerii Companiei  de la acel moment.

Demersurile ulterioare de inlocuire a acestora  nu au putut fi finalizate la timp pentru operarea programului de vară 2017, program care avea în vedere initial  şi operarea integrală  a rutelor externe de la Iaşi.

Compania TAROM respectă reglementările internaţionale cu privire la tratamentul pasagerilor în oricare din condiţiile în cauză.

Pasagerii pot contacta în primul rând  agentul emitent al biletului de călătorie, dar şi orice agenţie TAROM .

Compania TAROM  vă asigură  că depune  toate eforturile pentru reluarea  operării curselor externe de la Iaşi în cel mai scurt timp în condiţiile de maximă siguranţă, făcând eforturi deosebite pentru reîntregirea şi reînnoirea flotei de aeronave»

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)