Fondator Adservio: «A fost nebunie curată ce am început noi. Am creat o platformă digitală, prin care profesorii să comunice ușor cu părinții»
În urmă cu opt ani, Alexandru Holicov și vărul său Ștefan făceau un pariu riscant, punând bazele unei platforme digitale integrate pentru școli și licee. Un catalog electronic, unde activitatea și performanțele elevilor să fie centralizate într-un singur loc. Ideea Adservio era minunată în teorie, dar mai greu de pus în practică, având în vedere schimbările lente, dar și mentalitățile din sistemul de învățământ.
„Începutul a fost în 2009, la liceul Vasile Alecsandri din Iași. Ne-am dus acolo, le-am prezentat ideea, au existat ceva reticențe, dar până la urmă, în urma unor prezentări, au acceptat proiectul. Era ideea noastră, să existe o platformă digitală, prin care profesorii să poată comunica ușor cu părinții. Sistemul ajută să previi anumite situații neplăcute, mai ales în vremurile de azi, când toți suntem ocupați”, spune Alex.
Triunghiul elev-părinte-profesor nu funcționează întotdeauna, iar fondatorii Adservio au încercat să umple golul și să ofere o soluție avantajoasă.
„A fost nebunie curată ce am început noi. Privind înapoi, aș fi încercat să încep acest proiect undeva în afară, unde educația este prioritară și există interes. Dând timpul în urmă, consider că am început prea devreme pentru România”, afirmă Alexandru Holicov.
CE PRESUPUNE DE FAPT PLATFORMA ADSERVIO
Ideea numelui platformei a apărut ușor, inspirată din numele latinesc adservio, care înseamnă a ajuta, a servi.
Fiecare utilizator are user și parolă. Practic, fiecare părinte are acces în orice moment la situația școlară a copilului lui, fie că ne referim la grădiniță sau la liceu. Deasemenea, profesorii au acces la disciplina pe care o predau și pot ține nu doar evidența notelor, ci au posibilitatea să facă diverse observații, de care să țină ulterior cont, pe parcursul evaluării.
Fără nici o exagerare, Adservio înseamnă revoluționarea sistemului educațional, din acest motiv apărând inițial unele reticențe.
Ne-am luptat pentru a reuși. Vrem să implicăm cât mai multe școli, chiar dacă asta va presupune timp și multă muncă. Avem module pe această platformă și pentru directorul de școală, dar și pentru profesori, diriginți, învățători, secretariat, elevi și părinți. Avem în prezent 52 de școli din România cu care lucrăm, dintre care multe din București sau Cluj. Sunt școli private valoroase din Capitală cu care colaborăm deja. Vrem să ajungem în 200 de școli până la sfârșitul anului”, dezvăluie Alex.
Adservio a trecut deja Prutul, existând un proiect-pilot la Chișinău, la liceul privat Prometeu (o școală de prestigiu), iar în prezent se poartă tratative și cu cei de la liceul Spiru Haret, tot din capitala Republicii Moldova.
„Am vrut să arătăm că se poate ca și noi românii să facem un produs tare. Am dotat inclusiv școli cu echipamente din banii noștri, numai la liceul Vasile Alecsandri din Iași investițiile ridicându-se la 30.000 de euro”, a spus Alexandru Holicov.
• Care sunt rezultatele financiare ale companiei, cum a debutat parteneriatul cu Telekom Romania și ce piețe externe țintește Adservio, aflați dintr-un articol ce va publicat pe jurnalvirtual.ro în zilele următoare.