Fondatorul companiei Adservio: “Nu mă consider un om de afaceri autentic. Cred mult în intuiție și viziune“

Compania Adservio activează pe piață de 10 ani, însă fondatorul Alexandru Holicov recunoaște că la început mulți nu îi dădeau mari șanse și îl sfătuiau să se apuce de altceva.

“În afaceri trebuie să vezi lucrurile pe termen lung. Când am pornit cu Adservio n-a fost simplu, nu am avut de unde să ne inspirăm. Am plecat de la zero, am investit multă muncă, bani, dar și pasiune. Nu mă consider un om de afaceri autentic. Eu nu mă uit doar pe cifre, cred mult în intuiție și viziune. Echipa Adservio ne dă putere să mergem mai departe, dar sunt și clienții noștri care ne-au încurajat permanent. Sunt multe școli care cred în ceea ce facem noi. Ei ne-au dat aripi să continuăm și să ne dezvoltăm“, a declarat Alexandru Holicov, în cadrul emisiunii În Culise la TeleM.

Potrivit lui Holicov, platforma Adservio îmbină tot ce ține de educație și poate fi adaptată de la grădiniță până la liceu.

“Avem conturi pentru director, pentru secretariatul școlii, pentru profesori, diriginți, elevi și părinți. Avem module și pentru inspectoratele școlare, astfel că poți avea o imagine asupra tuturor școlilor din regiunea respectivă. Poți comunica rapid, ai statistici în timp real, eliminăm birocrația. Există un modul și pentru Ministerul Educației“, afirmă Holicov.

Fondatorul Adservio susține că platforma nu este doar un instrument pentru contabilizarea absențelor, ci oferă o serie de facilități tuturor actorilor implicați în procesul de învățământ.

Alexandru Holicov recunoaște că lucrurile sunt mai simple când vine vorba de încheierea unor parteneriate cu școlile private, motivând că aici este necesară o singură decizie, pe când în sistemul de stat este necesar acordul directorului de școală, al profesorilor, dar și al părinților.

Platforma Adservio este implementată deocamdată în 150 de școli din România, iar numărul unităților de învățământ partenere crește. Compania își propune să continue extinderea la nivel național, dar este prezentă și la târgurile internaționale de profil.

“Obiectivul numărul unu al nostru este să schimbăm educația în România. Vrem să existe o comunicare mai bună între tinerii din această țară și domeniul public. Este necesar un sistem de monitorizare în învățământ, pentru că îți dă posibilitatea să vezi totul în timp real. Iar asta presupune apoi luarea unor decizii rapide. Se întâmplă exact ca într-o companie, unde dacă nu ai toate informațiile necesare, nu poți lua deciziile cele mai bune“, a mai spus Holicov.

Fondatorul Adservio spune că sportul l-a ajutat mult în activitatea de business, pentru că l-a învățat ce înseamnă disciplina.

“Am făcut tenis de performanță, chiar mă vedeam jucând tenis toată viața, însă la 16 ani am renunțat din cauza unor probleme de sănătate. Sportul m-a ajutat mult să mă auto-educ. Poate copiii mei vor urma acest drum. Dacă vor dori să facă tenis de performanță, îi voi ajuta cu tot ce pot“, a adăugat fondatorul Adservio.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)