Maricel Popa, senator PSD: Liberalul Costel Alexe face din nou Iașul de râs. Problemele sale penale sunt incompatibile cu funcția pe care o ocupă

Senatorul PSD Maricel Popa face referiri într-o declaraţie politică la ultimele dezvăluiri din presă cu privire la dosarul Tabla în care este implicat şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe. Popa susţine că Alexe trebuie să plece din funcţie.

”Orice minut suplimentar petrecut de Alexe la șefia CJ Iași reprezintă un deserviciu uriaș pentru ieșeni. Un politician cu două dosare în Justiție nu mai poate să stea în fruntea Iașului! În relatările lor recente, ziariștii au detaliat activitatea infracțională a acestuia, cu zeci de amănunte, în celebrul, de acum, dosar Tabla”, precizează senatorul Maricel Popa.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Alexe pentru că ar fi pretins mită, 22 de tone de tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă care au fost folosite la construcția fermei familiei sale din satul Sculeni (Iași). Procesul de corupție va demara la Înalta Curte de Casație și Justiție peste câteva zile, pe 12 martie.

Alexe va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și instigare la delapidare.

”Penalul Costel Alexe mai are încă un dosar pe rolul instanțelor, în al doilea fiind inculpat sub aspectul săvârșirii a două infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care una în formă continuată). Este vorba despre trucarea numirii unui director la o instituție din subordinea Consiliului Județean. În bogata-i activitate infracțională, prezentată de procurori în cele două dosare, Alexe a implicat membri ai familiei sale, colegi de partid, alți angajați de la stat. Citind relatările jurnaliștilor despre cele două spețe, surprinde cinismul cu care Alexe a operat. De-a lungul ultimilor ani, Costel Alexe și familia sa au acumulat averi impresionante: suprafețe întinse de terenuri (intravilan, agricole, forestiere), apartamente, case, mașini și ferma de la Sculeni. Proprietăți imposibil de justificat din veniturile declarate oficial. În acest context, personal, mi-e extrem de greu să înțeleg cum de conducerea Partidului Național Liberal încă îl susține pe Costel Alexe. Șefii PNL nu-l suspendă, nici nu-i retrag sprijinul politic, ba chiar l-au anunțat drept candidat la alegerile locale din 9 iunie pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Iași. Cum justifică PNL candidatura acestui dublu inculpat penal? Un întreg partid stă la cheremul acestui corupt fără scrupule?”, întreabă Maricel Popa în finalul declaraţiei sale politice.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)