Despre

Salutare. Această pagină e pentru cei interesaţi să afle câteva date din biografia autorului. În spate sunt 17 ani de presă, perioadă în care am ars cam toate etapele, făcând succesiv radio, presă scrisă şi televiziune.

Un concurs nevinovat (era undeva prin decembrie 1993) m-a adus la Radio Nord-Est, şcoala de presă fiind urmată în Smârdan, la fostul Monitorul. Am fost corespondent Europa Liberă până prin 2000, când postul de radio s-a închis, Departamentul American hotărând că nu mai e cazul să investească într-o zonă în care democraţia se instaurase deja de ani buni. Colaborarea cea mai longevivă a fost (încă mai e) cu agenţia MEDIAFAX.

Rând pe rând, am trecut de la poziţia de reporter la cea de redactor, apoi la redactor-şef la diverse publicaţii (inclusiv la radio). Unele perioade au fost minunate, altele însă aş dori să le uit cât mai repede. Am resimţit adeseori bocancul politic tropăind prin redacţii, iar atunci când lucrurile au luat-o  razna am decis singur să plec. Zecile de jurnalişti care mi-au fost colegi de-a lungul timpului şi cu care am trăit momente dintre cele mai dificile ştiu la ce şi la cine mă refer. În schimb, nu am fost preocupat niciodată să-mi torn patronii pentru care am lucrat, considerând că dintr-un punct încolo a fost mai bine ca drumurile noastre să se despartă într-un mod cât se poate de amical.

O experienţă interesantă a fost colaborarea cu Ziarul Financiar (aproape doi ani!), deşi iniţial, au existat ceva temeri personale că zona economică nu e atât de abordabilă precum pare la prima vedere.

Din 2008, sunt realizator al emisiunii «Linia Intâi» la postul local de televiziune TeleM.

Prefer să mă opresc aici cu detaliile. Mulţam pentru vizitarea acestei pagini şi vă invit la şederi cât mai dese pe acest site!

FLORIN GHETAU