Cum l-a lăsat Liviu Antonesei pe Crin cu gura căscată

Crin Antonescu, omul care vrea sa conduca PNL cu o mana de fier

Lume multă azi la Muzeul Unirii, unde intr-o sala neincapatoare, a fost lansat volumul «Liberalismul românesc şi valenţele sale europene», coordonat de istoricul ieşean Liviu Brătescu, la rându-i membru PNL. În sala ticsită de lume au luat loc o mulţime de liberali, dar şi pesedistul Mihai Baciu sau avocatul Adrian Mogoş, ex-PNL, în relaţii deloc bune cu liderii PDL, unde se transferase după o lungă şedere în Podu Roş.

Invitat să vorbească despre carte, scriitorul Liviu Antonesei a surprins asistenţa, dar şi pe Crin Antonescu, aflat la două scaune distanţă, spunând că n-a mai fost la vot de vreo 4-5 ani, întrucât nu mai are încredere în nimeni.

Deşi s-a declarat ca fiind liberal, Antonesei a criticat lista PNL de la europarlamentare şi a dezvaluit că l-ar fi votat pe Crin în primul tur la prezidentiale, doar dacă ar fi fost convins că acesta ar fi intrat în finala cu Băsescu.

„Aş vrea să votez un partid care să-mi câştige încrederea. Nici nu ştiu cum arată urnele de 4-5 ani. La europarlamentare, aş fi votat PNL, dar când am văzut cine e primul pe liste (la Norica Nicolai se referea) am renunţat. Plus că şi ieşeanul Cătălin Turliuc a fost plasat pe locul 9, neeligibil. La prezidenţiale, l-aş fi votat pe Crin doar dacă aveam certitudinea că intră în turul 2. Însă dacă ajungea în turul 2 l-aş fi votat”, a spus Antonesei, ultimele sale cuvinte descretind oarecum frunţile celor din sală.

În plus, scriitorul ieşean a criticat şi intenţia lui Crin de a opta pentru vot pe listă la apropiatul congres, spunând că un partid liberal n-ar trebuie să aleagă această cale.

În discursul său, Crin Antonescu s-a referit doar în treacăt la afirmaţiile lui Antonesei punctând doar pe tema moţiunii pe care ţine morţiş s-o promoveze la congresul de săptămâna viitoare.

„În nici un caz nu e vorba de omogenizarea opiniilor în PNL, iar eu unul nu urmăresc asta prin votul pe liste pe care vreau să-l impun. Nu asta e miza”, a spus Antonescu.

Evenimentul, organizat la Muzeul Unirii, a durat aproape două ore, Crin Antonescu părăsind în grabă locaţia, alături de Relu Fenechiu. Asta pentru că îl aştepta o altă întâlnire, mult mai importantă, cea cu şefii de filiale, unde va încerca să-şi impună punctul de vedere în perspectiva congresului care bate la uşă.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)