Întâlnire informală importantă la Iaşi pentru PNL. S-ar putea decide soarta congresului

Mini-congres ţinut de liberali la Iaşi. În seara asta, aproximativ 30 de şefi de filiale PNL din ţară, în majoritate din Moldova şi sudul ţării, se întâlnesc cu liderul liberal Crin Antonescu, locul intalnirii fiind potrivit unor surse Motelul Bucium.

E o întâlnire informală, la care se va discuta inclusiv pe tema moţiunii Antonescu susţinută de acesta la Congresul PNL.

„Vor fi aici, din câte am înţeles de la colegul Relu Fenechiu vreo 30 de şefi de organizaţii din ţară. O întâlnire similară am avut şi ieri la Alba Iulia, cu şefii de filiale din Ardeal. Cu siguranţă că vom aborda şi chestiunea moţiunii pe care o voi prezenta la congres”, a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberal a spus că invitaţia pentru şefii de organizaţii din ţară a fost făcută de şeful PNL Iaşi, Relu Fenechiu.

„Vom discuta cu aceştia, va fi o discuţie amicală pentru că lucrurile importante le tranşăm în Delegaţia Permanentă. Eu nu pot spune că toţi cei 30 sunt cu mine, ci ne întâlnim doar să discutăm. Nu-mi place să spun că, spre exemplu, Iaşiul e cu mine, iar 15 oameni de la Bacău nu. Eu nu urmăresc asta la congres”, a afirmat Crin Antonescu.

Întrebat dacă la aceste discuţii va fi prezent şi prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, şeful liberalilor a răspuns: „E binevenit. Sper că va fi şi el”.

Până la ora 16.00 nu se ştia exact dacă Orban vine la Iaşi, surse din PNL precizând că cel puţin un apropiat al acestuia se află deja în oraş.

Antonescu încearcă să obţină la Iaşi sprijinul a mai mult de jumătate dintre filialele PNL pentru congresul din 5-6 martie.

„Voi candida 100 la sută cu condiţia să fie adoptate modificările la statut. Vreau să fie votaţi în acelaşi timp liderul partidului şi membrii echipei. Dacă nu se va întâmpla asta, nu candidez”, a spus ferm Crin Antonescu.

Mâine, liderul PNL va fi prezent la Conferinţa Teritorială a organizaţiei locale a liberalilor. Relu Fenechiu e singurul candidat, iar Antonescu şi-l doreşte în echipa sa, oferindu-i un post de vicepreşedinte.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)