Nivelul maxim de fericire este atins la 74 de ani. Cei mai stresaţi sunt tinerii între 20 şi 30 de ani

Oamenii spun adeseori că zilele din copilărie şi adolescenţă au fost cele mai fericite din viaţa lor, în timp ce alţii preferă să spună că viaţa începe după vârsta de 40 de ani.

În opinia autorilor unui studiu efectuat de cercetători germani şi americani, ambele categorii se înşeală, deoarece, în realitate, nivelul maxim de fericire şi satisfacţie este atins de oameni abia după ce împlinesc vârsta de 74 de ani.

O combinaţie de factori, precum reducerea responsabilităţilor, a grijilor de natură financiară şi faptul că aceştia au mai mult timp liber, duce la obţinerea unui nivel maxim de satisfacţie, ce nu este atins niciodată în prima parte a vieţii.

Acest studiu a relevat faptul că persoanele aflate în jurul vârstelor de 50 de ani – 60 de ani devin mai vesele, iar satisfacţia atinge nivelul de 5,9 puncte, pe o scală de la 1 la 7, în jurul vârstei de 74 de ani.

Cercetătorii au descoperit că nivelul de fericire începe să scadă în anii adolescenţei, de la valoarea medie de 5,5, şi continuă o linie descendentă până la vârsta de 40 de ani, după care urmează o linie constantă, până la vârsta de 46 de ani.

După această vârstă, graficul fericirii urmează o curbă ascendentă şi atinge nivelul maxim după aproape 30 de ani. După vârsta de 74 de ani, nivelul de satisfacţie scade din nou, deoarece tot mai multe persoane încep să sufere din cauza unor probleme de sănătate.

Autorii studiului consideră că oamenii încep să aprecieze ceea ce au pe măsură ce înaintează în vârstă şi resimt dorinţa de a se bucura cât mai mult de zilele rămase. Totodată, pe măsură ce îmbătrânesc, oamenii devin tot mai eficienţi în ceea ce priveşte controlarea emoţiilor negative.

Pe de altă parte însă, persoanele în jurul vârstei de 20 – 30 de ani resimt acut stresul şi greutăţile vieţii zilnice, fiind preocupaţi să îşi cumpere o locuinţă, să îşi întemeieze o familie şi să îşi construiască o carieră.

Diverse

Comentarii

Un comentariu to “Nivelul maxim de fericire este atins la 74 de ani. Cei mai stresaţi sunt tinerii între 20 şi 30 de ani”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)