Premieră la PSD Iaşi: Cătălin Ivan îl atacă pe Nichita

Europarlamentarul Cătălin Ivan a ţinut azi o conferinţă de presa, nu la sediul PSD din Ştefan cel Mare şi la cabinetul său din Alexandru. Pentru prima dată, Ivan l-a atacat pe Gheorghe Nichita, arătându-se îngrijorat de unele afirmaţii făcute de Nichita în ultima săptămână la adresa sa. De unde a pornit sămânţa de scandal?

Iată ce declara Nichita în urmă cu câteva zile despre Ivan:

„Cătălin Ivan este un tânăr de perspectivă şi îl susţin. Va veni şi ziua când va avea şi alte responsabilităţi politice, dar nu azi. Solcanu a vrut la un moment dat să-l dea afară din partid. L-am promovat la judeţ, la tineret. Are de acumulat. Să nu ne grăbim, are destulă treabă”, afirma Nichita.

Azi, Cătălin Ivan a reacţionat. „Mă îngrijorează unele afirmaţii făcute de Nichita în ultima săptămână. El spune că face oameni politici, dă sau nu libertate de expresie, dă atribuţii acum sau altădată. În politică, atribuţiile nu se dau, ci se iau. Şeful de filială nu dă atribuţii. Vremea liderilor maximi a trecut. În democraţie totul se face prin dialog”, a spus Ivan.

Europarlamentarul PSD a spus că s-a bucurat pentru Nichita că a ieşit vicepreşedinte la congres, că l-a şi votat şi că îl susţine în continuare. Ivan a declarat că va avea o discuţie între patru ochi cu Nichita. „Nu neg sprijinul său pentru mine de-a lungul timpului, dar şi eu i-am fost alături, iar prezenţa mea a contat mult”, a adăugat Ivan.

Pentru a elimina speculaţia că ar fi omul lui Solcanu, care recent spunea că îl vede pe Ivan potrivit pentru şefia PSD Iaşi, tânărul pesedist l-a pocnit şi pe fostul său şef. „Solcanu a ieşit recent şi m-a propus ca şef al PSD Iaşi. Cu el nu am nici o comunicare. Am fost un adversar al modului în care el conducea organizaţia. Ar fi trebuit să mă sune înainte de a face această afirmaţie. E o încercare de a crea tensiuni pentru a se război cu Nichita. În 2004 am fost adversarul lui Solcanu. I-am cerut demisia, era un despot, nimeni nu avea voie să vorbească, doar 2-3 oameni care erau în graţiile sale. Acum e mai multă transparenţă”, a spus Ivan.

Ieşirea lui Cătălin Ivan cu atacul la adresa lui Nichita nu e deloc întâmplător. L-a susţinut pe Victor Ponta încă înainte ca acesta să-şi anunţe candidatura la şefia PSD. Ponta a ieşit preşedinte, în timp ce Nichita a ales soluţia Geoană.

E posibil ca Ivan să fi făcut această afirmaţie, doar pentru a putea negocia ulterior cu Nichita o poziţie mult mai bună în cadrul PSD Iaşi, mai ales că în acest an sunt alegeri în cadrul organizaţiei. Cum la fel de plauzibil este ca el să fie susţinut de la centru, de noua gardă, care vede în Ivan un posibil succesor al lui Nichita la şefia PSD. Nu acum, ci la momentul potrivit.

Politica

Comentarii

2 comentarii to “Premieră la PSD Iaşi: Cătălin Ivan îl atacă pe Nichita”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)