BÂRFA VIRTUALĂ

• Sebi Tătaru de la CJ era nervos azi după ce i s-a spus că are de plătit ceva bănuţi din propriul buzunar pentru telefonul mobil, întrucât a depăşit baremul alocat. Care barem, atenţie, e mare cât Casa Pătrată: doar vreo 5 euro. Oameni buni, păi cine mai trimite SMS-uri la ziarişti cu conferinţele lui Simirad dacă-l puneţi la plată pe bietul Sebi’? Apropo, Victor Chirilă câte minute are luna asta, că tot nu l-am văzut să răstoarne munţii în instituţie. Sau, cine ştie, o fi răsturnat pădurea pe la Bârnova şi nu ştim noi!

• Un zvon care te ia cu fiori de tip cubanez tropăie prin zona PSD Iaşi. Cică la conferinţa judeţeană a partidului vor fi selectaţi oameni unul şi unul. Flăcăi de încredere pentru ştabul nr. 1, care nu vrea nici o surpriză. Potrivit unor informaţii cunoscute deocamdată doar în zona centrală a oraşului, Salubris şi Citadin vor da suficiente cadre (şi carnete roşii de partid) pentru realegerea supremului. Trăiască social-democraţia la Iaşi! Jos Adăscăliţei! Jos centura neagra. Sus centura rosie!

• După UMF, iată că şi Senatul de la Cuza atacă dur noua Lege a Educaţiei. Senatorii din Copou spun cam aşa despre lege: proiectul se evidenţiază prin incoerenţă, ambiguitate şi lipsă de concizie. Dacă mai continuă pe linia asta nu-l văd pe Funeriu să mai prindă începutul noului an şcolar.

• Pensionarii din Iasi au ieşit azi în stradă. S-au adunat vreo 50 în faţa Prefecturii, oamenii fiind tare amărâţi. Nu că nu-i ascultă nimeni, ci că nici ei nu reuşesc să se adune in numar mare. Veneau singuri la jurnalişti să le spună că ar fi trebuit să fie măcar 1.000 în stradă pentru a fi băgaţi în seamă de autorităţi. Păi dacă nu ies la proteste înseamnă că n-au nimic de obiectat, nu? Aţi văzut ce s-a petrecut şi cu sindicatele din educaţie în ziua când s-a reunit guvernul la Iaşi? Dimineaţă au ieşit cei de la Spiru Haret, iar după-amiază au defilat pe Copou oamenii de la FSLI. Păi dacă protestele sunt aşa leşinate, iar interesele sindicale sunt tot mai mari, nu vă mai plângeţi că nu obţineţi nimic!

• O fază haioasă povestită în Ziarul de Iaşi de azi. Un hârb de Dacie break, IS 92 PDS zace în curtea primăriei de o bună bucată de timp, fără ca DSPM să se sesiseze. Păi fraţilor, aduceţi trailerul şi ridicaţi troşcoleta, că doar povestea se petrece pe spaţiu public. În maşină poate fi văzut un fluturaş folosit în campania electorală: „Alege bine-PSD şi PC”. Oare ce-au facut oamenii: au ales sau nu bine?

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)