Care e miza războiului declanşat de Adăscăliţei în PSD Iaşi

Costelinho de CJ ii face zile fripte lui Nichita

Şansele lui Constantin Adăscăliţei la şefia PSD Iaşi? Multe dacă-l asculţi pe Adăscăliţei, puţine când stai de vorbă cu alţi membri din conducerea filialei. De ce a mers atât de departe totuşi Adăscăliţei în disputa sa cu Nichita?

Aici părerile sunt împărţite. Însă mulţi spun că actualul vice de la CJ ar fi vrut să forţeze mâna şefului PSD Iaşi pentru a-l asigura că va fi uns candidat al partidului pentru Consiliul Judeţean în 2012. Cum asigurările n-au mai venit, Adăscăliţei şi-a dat seama că drumul său la CJ e unul închis şi că aşa cum decurg lucrurile, nu el va fi candidatul PSD la şefia CJ.

În plus, Adăscăliţei l-ar fi somat indirect pe Nichita să hotărască dacă va candida el la CJ, aşa cum se speculează în anumite medii, iar dacă Nichita ar alege din nou primăria să-i lase calea deschisă spre şefia CJ.

Cert e că întreg tămbălăul de acum din PSD Iaşi are legătură cu alegerile locale din 2012 şi cu poziţionarea unora sau altora în raport cu acest scrutin. Indiferent unde va candida Nichita (CJ sau primărie), el va avea nevoie de un personaj puternic în tandemul pe care PSD îl va propune alegătorilor. Iar în acest moment, în calculele lui Nichita nu intră Adăscăliţei.

La rândul său, vicele de la CJ întinde coarda în interiorul PSD Iaşi, însă pentru el nu şefia filialei e problema, ci viitoarea candidatură la CJ. Adăscăliţei ar dori ca social-democraţii să clarifice acum chestiunea succesiunii lui Simirad în 2012, lucru care nu e pe placul lui Nichita.

Dacă pe termen scurt, Nichita nu poate pierde mare lucru, pe termen lung, un nou front deschis în PSD îi poate aduce doar necazuri actualului şef al social-democraţilor.

Adăscăliţei va pierde probabil şefia PSD Iaşi, dar la rându-i poate influenţa alegerile pentru CJ din 2012 din postura de vicepreşedinte al instituţiei.

Dacă Nichita nu reuşeşte un compromis cu Adăscăliţei, şansele PSD pentru câştigarea şefiei CJ în 2012 se împuţinează serios. Fără un cap de pod la CJ, care asigură legătura cu primarii, PSD nu poate emite pretenţii la câştigarea Consiliului.

Administratie, Politica

Comentarii

3 comentarii to “Care e miza războiului declanşat de Adăscăliţei în PSD Iaşi”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)