Scrisoarea lui Adăscăliţei către membrii PSD

În urma consultării multor colegi din partid şi a prezentării proiectului politic conducerii centrale a partidului nostru, am decis să candidez la şefia organizaţiei judeţene a P.S.D. Avem aceleaşi gânduri care ne frământă şi chinuie, atunci când partidul nostru suferă o nemeritată înfrângere, care nu ni se datorează integral.

Congresul PSD din 20 februarie 2010 a dat un semnal foarte clar tuturor membrilor de partid şi în mod special celor care am fost acolo şi am produs schimbarea: unde nu există performanţă politică, trebuie făcute schimbări radicale, evident prin alegeri libere şi statutare.

Prin alegerea lui Victor Ponta – preşedinte – am reuşit să scăpăm de eticheta de partid comunist şi securist utilizată obsesiv de adversarii noştri politici. Fiecăruia dintre noi îi revine sarcina să ducă acest mesaj în teritoriu şi să înţeleagă semnalul dat tot de congres, cu privire la cumulul de funcţii din partid a unora dintre lideri.

„Dându-i încă un mandat lui Nichita, ne vom trezi cu un lider şi mai autoritarist”

Din păcate, actualul lider al P.S.D. Iaşi este mai mult interesat de acest cumul, fără să ia în calcul eficienţa pe care o are, ocupându-le! Deficienţa majoră a cumulului de funcţii din partidul nostru o constituie îndepărtarea liderului de membrii de partid şi ineficienţa activităţii sale pur decorative, uneori!

Dându-i încă un mandat de patru ani d-lui Nichita, riscăm ca acesta să se creadă de neînlocuit, nemaiacceptând puncte de vedere constructive şi de unde ne dorim un lider autoritar, ne vom trezi cu unul şi mai autoritarist.

Dacă ne referim la performanţe politice, am constatat cu toţii, îngrijoraţi, că deşi preşedintele P.S.D. Iaşi este şi primarul municipiului, organizaţia noastră a pierdut oraşul atât la alegerile parlamentare din 2008, precum şi la europarlamentarele şi prezidenţialele din 2009.

Organizaţiile locale, prin efortul şefilor de filiale şi cu deosebire a primarilor noştri, au obţinut rezultate foarte bune, care au ridicat media pe judeţ la 55% trasă în jos de pierderea alegerilor în oraşul Iaşi. Mai mult decât atât, limbajul insultător al actualului şef de partid adresat de foarte multe ori membrilor noştri, a atins cote de netolerat.

„Aş fi dorit o competiţie corectă. Nichita mă insultă”

Eu, ca şi tine nu mai vreau un lider care nu respectă membrii de partid şi care aduce prejudicii de imagine partidului. Eu vreau ca toţi oamenii de valoare din partid să se afirme şi ei ca lideri vizibili şi credibili.

Aş fi dorit o competiţie corectă, deşi actualul lider mă insultă, mă calomniază, trimite oameni în teritoriu care spun că eu vreau să vând partidul adversarilor noştri, sperând astfel că mă va face să renunţ la candidatură.

Dragă prietene, sunt convins că după alegerea mea ca preşedinte, P.S.D. Iaşi va ieşi mult mai întărit  şi vom continua să-l susţinem  pe dl. Nichita la funcţia de primar şi vicepreşedinte, iar în partid deciziile le vom lua împreună şi cu acesta, nu cum se întâmplă acum. In  acest fel, vom arăta adversarilor noştri politici că avem resurse umane de calitate şi lideri în teritoriu puşi în valoare care să transmită mesajele pe mai multe paliere şi voci ce pot să combată  teme de interes pentru electoratul nostru şi nu numai.

Mai mult, reprezentanţii organizaţiei noastre, trebuie să ştie că în partid deciziile vor fi luate de colective lărgite şi nu se va mai repeta istoria din 2009, când doar ”el” lua hotărâri în numele partidului, fără să consulte decât formal B.P.J-ul, parlamentarii sau liderii de organizaţii.

În conferinţa de alegeri  la Paşcani din 27 martie 2010, am transmis tuturor celor care nu susţin ideea de competiţie în partid, că este bine să nu-şi subestimeze adversarul, fie el şi mai tânăr şi că nu mă voi retrage din această competiţie, lăsându-mă rece ameninţările că nu voi mai avea viitor în politică. Din cauza acestei temeri, mulţi dintre oamenii de bază din partid au rezerve în a se constitui ca o alternativă la actuala conducere, ce de multe ori nu aduce partidului nostru o imagine favorabilă şi vocile devin din ce în ce mai timide şi puţine.

NOTA: Intertitlurile apartin jurnalvirtual.ro

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Scrisoarea lui Adăscăliţei către membrii PSD”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)