Filmul bătăliei în trei de la PSD Iaşi

• Victor Ponta şi Liviu Dragnea au venit la Iaşi pentru a-l susţine deschis pe Gheorghe Nichita la şefia filialei. Ambii au spus răspicat că l-ar vota pe Nichita dacă ar avea acest drept, în timp ce Ecaterina Andronescu, prezentă şi ea la reuniune a fost mai rezervată, ferindu-se să se poziţioneze în favoarea vreunuia din cei trei candidaţi.

• La Conferinţa Judeţeană PSD, desfăşurată la Teatrul Luceafărul, au participat 524 de delegaţi din cei 584 care au fost invitaţi.

• Gheorghe Nichita a prezentat raportul filialei pentru perioada 2007-2009, precizând că PSD Iaşi a avut performanţe şi un trend ascendent. „Sunt preocupat şi frământat. Nu reuşim să consacrăm Iaşul ca fief al PSD. Nu am reuşit ca în municipiu membrii noştri să devină militanţi PSD şi ai primarului. Nu am ştiut să prezentăm ieşenilor reuşitele. Noua echipă de la municipiu va face acest lucru”, a spus Nichita.

• Pentru Consiliul Judeţean al PSD Iaşi s-au înscris 188 de candidaţi, faţă de 181 numărul maxim prevăzut de statut. Delegaţii din sală au fost rugaţi să taie şapte dintre cei înscrişi în cursă.

• Discursul lui Constantin Adăscăliţei a fost primit cu ironie de unii delegaţi (Constantin Neculau, spre exemplu, a comentat tot timpul). Adăscăliţei a taxat lipsa performanţelor PSD în municipiu, relaţia proastă cu presa a social-democraţilor, precum şi faptul că întâlnirile lui Nichita cu membrii de partid s-au intensificat doar în preajma alegerilor din organizaţie. „Nu ne-a spus Nichita cum am pierdut alegerile în municipiu, unde el este primar. Plecările din partid ar trebui să ne dea de gândit. M-a atacat că fac campanie în afara PSD. Mai bine să criticăm decât să ne vindem”, a spus Adăscăliţei.

• «Mistreţul», după cum e poreclit Mihai Mihalache, cel de-al treilea candidat la şefia PSD Iaşi, a avut un discurs mult mai tranşant. A făcut referire la acuzaţiile privind colaborarea lui Nichita cu fosta Securitate şi că a pus în funcţii la deconcentrate în anul 2009 oameni care nu aveau nici o legătură cu partidul. „Nu trebuia să-l lăsaţi pe Geoană la Vântu acasă. De asta suntem acum în opoziţie. Geoană a venit la mitingul de la Iaşi, apoi a luat avionul şi s-a oprit în curtea lui Vântu. Vă reproşez asta pentru că l-aţi susţinut, eraţi în echipa de conducere la centru (…). De ce spre exemplu, la Finanţe s-a dus Cosmin Coman şi nu Ioan Nani?”, a mai spus Mihalache.

• Gheorghe Nichita a vorbit ultimul dintre cei trei candidaţi, venind nervos si tensionat la microfon. „Rezultatele proaste din municipiu ale PSD i se datorează şi lui Adăscăliţei, pentru că a fost viceprimar între 2004 şi 2008. Blat cu adversarii şi duşmanii eu nu fac niciodată. E blatul altora făcut împotriva PSD şi să le fie ruşine. N-am acceptat în deconcentrate oameni neperformanţi. Am spus asta şi în BPJ, iar pe unii i-am supărat. Eu susţin presa, dar presa obiectivă. Nu pot fi şantajat şi nici nu pot accepta articole plătite împotriva mea. Eu nu am făcut la fel”, a declarat Nichita.

• Liviu Dragnea: Iaşul nu e un oraş oarecare, nu poate fi abordat superficial. Cred că şefia PSD Iaşi trebuie asigurată de Gigi Nichita. Îl cunosc de mulţi ani şi am devenit prieteni. Dacă aş avea drept de vot, pe el l-aş vota.

• Victor Ponta: Nu văd la PSD Iaşi o catastrofă. Aţi câştigat alegerile, ce să mai spună judeţele care au pierdut, ei ce să mai schimbe? Orice partid şi-l doreşte pe Nichita. Chiar dacă la congres nu m-a susţinut, l-aş vota pe Nichita.

• După trei ore de discursuri, delegaţii au trecut la vot. Nichita va câştiga detaşat competiţia.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Filmul bătăliei în trei de la PSD Iaşi”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)