Adevăratele alegeri la PSD Iaşi vor avea loc în 2012

Scrutinul de ieri de la PSD era unul cu final previzibil. Adăscăliţei nu putea câştiga în faţa lui Nichita. Şi din cauză că postul de vicepreşedinte al CJ e mai puţin important decât cel de primar. Nimeni nu riscă să arunce primarul Iaşului peste bord.

Ponta nu-l iubeşte pe Nichita, însă nici nu şi-a putut permite să-l dea jos din fruntea filialei. Dacă ar fi vrut, ar fi putut. S-ar fi implicat mai mult în meciul de la PSD Iaşi.

Însă PSD a câştigat ultimele alegeri în judeţ, deţine primăria unui oraş mare, astfel că oricât de tari ar fi fost argumentele lui Costel, nu-l putea susţine pe vicele de la CJ.

Adevăratul test pentru PSD Iaşi, dar mai ales pentru Nichita, va fi dat în 2012. La alegerile locale. Dacă Nichita pierde primăria, lucrurile se vor schimba. Inclusiv în ceea ce priveşte şefia PSD Iaşi.

Nichita nu e un personaj iubit în filială, dar e răul cel mai mic. Oferă destule avantaje colegilor de partid, care s-au strâns în jurul său ca la borcanul cu miere.

Mă uitam ieri la Constantin Neculau, unul dintre suporterii înfocaţi ai lui Nichita. Va fi primul care îi va spune «pa» şefului PSD Iaşi, dacă acesta pierde primăria peste doi ani. Plecat de la PD, apoi membru PRM o bună bucată de timp, Neculau şi-a găsit culcuş la PSD doar pentru că partidul e la butoane în primărie. Ca el sunt mulţi. Motivele le ştim cu toţii. Cu toţii îi vor cere gâtul dacă Gheorghe Nichita nu va mai fi primarul puternic.

Pentru Nichita, alegerile locale sunt cruciale. Victor Ponta a şi lansat ieri avertismentul, spunând că dacă PSD pierde primăria, va fi primul care va cere schimbarea sa din fruntea organizaţiei.

Iunie 2012 va fi momentul decisiv. Dacă mai câştigă un mandat de primar, Nichita rămâne liderul absolut al filialei. Dacă pierde primăria, va pierde tot. Inclusiv şefia PSD Iaşi.

Politica

Comentarii

3 comentarii to “Adevăratele alegeri la PSD Iaşi vor avea loc în 2012”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)