Alegerile de la PSD şi PNL Iaşi, mult zgomot pentru nimic. Ce va fi la PDL?

Au fost mai întâi alegerile de la PNL Iaşi. Cristian Adomniţei a rămas şef la municipiu, iar Relu Fenechiu a fost reînscăunat preşedinte la judeţ. Tensiuni, lovituri în culise, negocieri, renunţări la candidaturi, dar totul cu final previzibil. Cei doi şi-au păstrat funcţiile.

Alegerile n-au schimbat însă atitudinea şovăielnică a filialei. În timp ce liderul de la municipiu Cristian Adomniţei e mult mai critic faţă de PSD şi primarul Nichita, consilierii locali, struniţi din umbră de liderul Relu Fenechiu votează cot la cot cu reprezentanţii PSD.

PNL nu a găsit deocamdată un candidat puternic pentru primărie, iar organizaţia s-a cufundat în adormirea de dinaintea alegerilor.

Şi PSD şi-a reales vechile conduceri. Doru Tompea a rămas şef la municipiu, după ce Nichita l-a ţinut în şah până în ultima clipă, iar ieri a venit rândul filialei judeţene să-şi reconfirme liderul.

Gheorghe Nichita a rămas în funcţie, scrutinul fiind monitorizat îndeaproape de Victor Ponta şi Liviu Dragnea, ambii susţinători declaraţi ai primarului de Iaşi.

Contracandidatul său, Constantin Adăscăliţei n-a reuşit să convingă, discursul său ţinut în faţa delegaţilor fiind considerat slab inclusiv de mare parte dintre susţinătorii săi.

Deocamdată, în două din cele trei filiale care au alegeri anul acesta nu s-a întâmplat nimic spectaculos. Vechile conduceri au fost reconfirmate, iar organizaţiile rămân aceleaşi structuri ermetice, din care mai mult se pleacă decât se vine.

Umează alegerile de la PDL Iaşi, unde se pun la bătaie atât funcţiile de la municipiu, cât şi cele de la judeţ. Organizaţia e divizată, iar actualul şef judeţean, Dan Cârlan profită de grupuleţele care roiesc în jur şi care văd în mod diferit viitorul filialei. Centrul e la fel de indecis, iar în prezent, în ciuda reproşurilor aduse, Cârlan rămâne favorit pentru a rămâne şeful democrat-liberalilor.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)