Gâturi tăiate, chipuri desfigurate şi bătăi în direct. Sau goana după audienţă cu orice preţ

Se înmulţesc imaginile sau filmuleţele şocante prezentate pe site-urile ziarelor sau la TV. Goana după audienţă e mare, iar dacă n-ai sânge pe prima pagină, pe net sau în jurnal, nu exişti. Sau nu faci audienţă. Iar dacă nu ai audienţă, nu faci bani.

Zilele trecute vedeam prin presa locală, imagini cu bărbatul din Tătăraşi care şi-a tăiat singur gâtul. Nu ajunge că apar toate informaţiile de rigoare, dar neapărat trebuie însoţite cu imaginile sinucigaşului. Ce câştigă cititorul dacă vede o astfel de fotografie?

Azi, alte fotografii şocante cu tânărul care s-a aruncat de pe pasarela Alexandru. Pe caldarâm, vânăt şi cu fundul gol. Macabru.

Astfel de imagini le vedem tot mai des pe site-urile ziarelor. Nu e de condamnat faptul că gazetele scriu despre astfel de întâmplări. Presa nu face decât să relateze decât ceea ce se petrece în jur. Însă există limite.

Acelaşi lucru se petrece şi la televiziuni, unde vedem filmuleţe la fel de macabre. Difuzate în exces. Eu unul nu agreez acest mod de a face presă. Nu pierdem nimic dacă relatăm un accident, dar nu pozăm şi victima făcută bucăţi. Cu ce ne ajută? Sunt de acord să dăm o mie de poze cu maşina făcută zob, pentru a-i descuraja pe vitejii care merg cu 150 la oră. Dar fără mâini rupte, capete ajunse pe câmp şi alte asemenea grozăvii.

În definitiv, dacă tot am devenit atât de sadici, de ce nu apare SângeTV sau capetesparte.ro?

Media

Comentarii

4 comentarii to “Gâturi tăiate, chipuri desfigurate şi bătăi în direct. Sau goana după audienţă cu orice preţ”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)