Atac pe trei fronturi al prefectului la primarul Nichita

1. Dragomir Tomaşeschi vrea să afle dacă asfaltul folosit în Iaşi pe drumurile cu probleme e de calitate sau dacă s-a turnat aiurea, pe bani mulţi.

Astfel, prefectul a solicitat Direcţiei Judeţene de Control în Construcţii Iaşi probe suplimentare de laborator privind modul de execuţie a lucrărilor din cadrul proiectului de modernizare a străzilor din municipiu. Sunt vizate străzile cu probleme: Costache Negri, Clopotari, Sălciilor, V. A. Urechia, Manta Roşie, Cazangiilor, Moara de Vânt, Stroici, Spancioc, Soficu, Alistar, dr. doc. prof. Alexa, Ciurchi, Mioriţei, Aviaţiei, Şapte Oameni, Avionului, Aterizaj, lt. Popovici, cpt. Protopopescu, Holboca, Obreja.

2. De asemenea, Prefectura a anunţat că a cerut Curţii de Conturi să efectueze un control la Citadin SA, pentru perioada 2006-2009. Controlul se referă printre altele la legalitatea subcontractării unor lucrări Citadin către firme private şi la eventuale majorări ale contractelor fără a se mai organiza o nouă licitaţie.

3. Tot azi, prefectul a anunţat astăzi acordarea unei amenzi de 60.000 de lei pentru primarul Nichita şi a şefului Serviciului Juridic Denisa Ionaşcu, pentru că ar fi tergiversat punerea în aplicare a unei decizii a Tribunalului Iaşi.

Amenda se referă la un teren de 4.900 de metri pătraţi, aflat în administrarea Ocolului Silvic din Iaşi.

Reprezentanţii primăriei au spus că vor contesta amenda în instanţă.

Administratie

Comentarii

Un comentariu to “Atac pe trei fronturi al prefectului la primarul Nichita”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)