Greşeala sindicaliştilor din educaţie

Grevă generală de luni în educaţie. Doar pe jumătate. Iar sindicaliştii gestionează al naibii de prost momentul, care le este cum nu se poate de favorabil.

De altfel, întreaga mişcare sindicală dă semne că ar fi reintrat în amorţeala obişnuită, deşi baza i-a trezit la viaţă pe lideri în urmă cu câteva săptămâni.

Dacă iniţial s-a spus că pe 31 mai, toţi bugetarii vor intra în grevă, doar educaţia şi administraţia mai flutură steagul protestelor. Restul o bâjbâie cu solidaritatea, care nu înseamnă mare lucru.

Imaginaţi-vă ce presiune ar fi fost pentru guvern ca săptămâna viitoare, să fie blocate complet educaţia, sănătatea, dar mai ales transporturile. Plus cate 10.000 de oameni în fiecare reşedinţă de judeţ în faţa Prefecturilor.

În educaţie lucrează peste 300.000 de oameni, însă zilele astea se discută doar despre profesorii grevişti din comisiile de bacalaureat. Care nu reprezintă mai mult de 10 la sută din totalul dascălilor. Evident că întreaga atenţie e îndreptată înspre bac, pentru că blocarea examenului ar fi avut un impact maxim.

Nu va fi nici un boicot, spre bucuria elevilor, dar mai ales a părinţilor, care oricât de greu o duc, se gândesc ce ar însemna ratarea înscrierii odraslelor la facultate.

Încet-încet, profesorii de la bac renunţă la protest, procentul participării la grevă fiind dramatic pentru liderii sindicali.

Lideri sindicali care nu sesisează jocul în care au intrat, pentru că greva în învăţământ nu înseamnă doar profesorii din comisiile de bacalaureat.

Pentru a ieşi onorabil din clinci, liderii sindicali ar trebui să iasă şi să spună că, vor face grevă, dar că renunţa la ideea boicotării bacalaureatului. Altfel, luni, când toate judeţele vor raporta că s-a dat fără probleme proba la engleză sau franceză, liderii sindicatelor din educaţie se vor afla într-un moment penibil.

Alte articole pe aceeasi tema:

GANDUL: Greva generala s-a inmuiat

Diverse

Comentarii

Un comentariu to “Greşeala sindicaliştilor din educaţie”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)