Isterizarea naţiunii

Mă uit zi de zi la TV-urile de ştiri, dar nu pentru a afla noutăţile momentului, ci pentru a vedea până unde se poate merge cu manipularea. Un limbaj dur şi la RealitateaTV şi Antena3, însă analiză ioc.

Dacă judecăm la rece şi guvernul are dreptate, dar şi sindicaliştii au dreptul să fie nemulţumiţi.

Guvernul are dreptate pentru că zona bugetară nu mai poate rămâne ca un elefant, care consumă la infinit. Chiar dacă ar fi fost vremuri bune, tot n-ar fi fost productiv să menţinem un sistem ineficient.

Partea proastă e că acelaşi guvern n-a gândit chestiunea reducerilor, ci a decis să taie de peste tot, cu acelaşi procent. Ce vină are spre exemplu pensionarul sau dascălul că în administraţie funcţionarii se calcă în picioare şi că nici un guvern n-a avut curajul în ultimii ani să taie în carne vie?

De cealaltă parte şi sindicaliştii au dreptate. Atât timp cât agenţiile guvernamentale rămân la locul lor, de pensiile de lux nu se atinge nimeni, iar banii publici se cheltuie adesea pentru clientela PDL, e greu să accepţi austeritatea.

Nimic din toate astea însă nu se discută cu calm în emisiunile TV. N-am văzut nici o analiză serioasă. Aceeaşi cohortă de analişti dubioşi, care recită aceeaşi placă. Mereu aceiaşi oameni. Totul se judecă politic, toată lumea e înregimentată.

Independenţa a devenit floare rară pe ecranul TV, iar isteria a luat locul dezbaterii. În acest timp, oamenii sunt manipulaţi şi nu cred că înţeleg mare lucru din ceea ce li se întâmplă.

Partea proasta e ca actualul guvern a pierdut contactul cu realitatea. O comunicare proasta, explicatii de tot rasul, contradictii, iar peste toate o economie in cadere libera. Ce va iesi de aici? Greu de spus. Insa isterizarea nu ajuta nimanui. Nici sindicalistilor, dar nici altor cateva milioane de oameni care muncesc pe rupte in sectorul privat doar pentru a supravietui.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)