Analiza lui Cristian Preda: Dacă PDL nu schimbă guvernul, PSD ar putea obţine majoritatea absolută

Sondajele publicate în ultima vreme relevă o schimbare importantă a opiniei publice, scrie europarlamentarul PDL Cristian Preda pe  blogul sau.

„PSD pare să se fi distanţat de ceilalţi competitori, tinzând spre 40 la sută, în vreme ce scorul cumulat al PNL şi PDL nu mai reprezintă majoritatea opiniei, PNL părând să depăşească totuşi recordul său istoric de 20%, dar PDL căzând sub 15%. Surprinde, de asemenea, revenirea PRM, partid aflat încă sub 10%, dar în vădită creştere”, afirmă Cristian Preda.

El consideră că, dacă votul ar fi exprimat astăzi, configuraţia politică ar semăna mai degrabă cu cea creată de alegerile din 2000, cu un prim clasat având de două ori mai multe mandate decât cel de-al doilea (PNL în loc de PRM).

„Este din ce în ce mai clar că evoluţia opiniei publice încurajează PSD, care vizează obţinerea, la următoarele alegeri, a unei majorităţi absolute, care să îi permită o guvernare monocoloră. Dacă schimbarea actualului guvern nu va ţine seama de această schimbare majoră în opinie, PSD va fi ajutat să ocupe din nou poziţia hegemonică pe care a avut-o în sistemul politic între 2000 şi 2004”, mai spune Preda.

Politica

Comentarii

17 comentarii to “Analiza lui Cristian Preda: Dacă PDL nu schimbă guvernul, PSD ar putea obţine majoritatea absolută”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)