Un comunicat al prefectului întins pe 7 rânduri. Pe o chestiune serioasă, în care primarul e pârât la DNA

Prefectul de Iaşi face plângere penală împotriva primarului Gheorghe Nichita. Se presupune că la mijloc e o chestie gravă, atât timp cât prefectul sesizează DNA-ul. Anunţul a fost făcut de prefect printr-un comunicat sec, fără prea multe explicaţii.

„Prefectul Dragomir Tomaşeschi a dispus promovarea de plângeri penale împotriva Primarului Municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice şi a numitului Cihodaru Bogdan, patronul grupului de firme Terra pentru infracţiunile de înşelăciune, fals intelectual, uz de fals si asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni, în urma unei sesizari transmisă de conducerea Primariei comunei Miroslava privind retrocedarea ilegala a unor suprafete de teren domnului Balutescu Nicolae”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Asta e toată motivaţia omului nr. 1 al judeţului. Nu ştiu dacă prefectul are sau nu dreptate în privinţa vinovăţiei, pentru că alte instituţii sunt în măsură să dea verdictul.

Mă refer doar la modul defectuos în care prefectul a comunicat opiniei publice un fapt pe care el însuşi îl consideră grav.

Ar fi trebuit ca dom’ prefect să ofere toate amănuntele necesare în acest caz, astfel încât orice îndoială să fie spulberată. E adevărat că jurnaliştii au obligaţia de a solicita amănunte suplimentare, dar dacă tot anunţi ceva, fă-o complet, fără a lăsa loc la interpretări. În acest caz nu era vorba de vreun simpozion, ci de o chestiune serioasă, în care sunt formulate acuzaţii grave la adresa primarului Nichita.

Prefectul avea la dispoziţie două căi pentru a furniza toate amănuntele necesare în acest caz: fie organiza o conferinţă de presă, fie furniza un comunicat complet în care preciza ce era cu terenul respectiv şi cum e cu transferul de la Bârnova la Miroslava.

Administratie

Comentarii

5 comentarii to “Un comunicat al prefectului întins pe 7 rânduri. Pe o chestiune serioasă, în care primarul e pârât la DNA”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)