Tupeu: Primăria nu face parcări, dar creşte cu 50 la sută tariful pentru ridicatul maşinii

430 de lei. Atât veţi plăti dacă oamenii fostei Direcţii de Servicii Municipale vă ridică maşina. Amenda creşte cu 50 la sută, de la 280 de lei cât e în prezent. Las la o parte procentul birjăresc cu care e majorată pedeapsa.

Un oraş european cu pretenţii are propriile exigenţe, iar dacă gafezi plăteşti. Doar că Iaşul e departe de a fi un oraş civilizat. Câte parcări a creat primăria în ultima vreme? Dacă eu ca şofer sunt pedepsit că las maşina aiurea, primăria de ce nu plăteşte propria incompetenţă?

Înţeleg să fii amendat dacă parchezi neregulamentar, iar la 100-150 de metri e o ditamai parcare. E o dovadă evidentă de rea-voinţă, care trebuie pedepsită. Însă la Iaşi nu e cazul de aşa ceva. Pentru că a parca pe străzile din oraş a devenit o misiune imposibilă. Am auzit chiar o glumă recent şi anume că poliţia va scoate proba parcării laterale la examene, din cauză că nu există locuri pentru exersarea măiestriei de începător.

La Cluj s-au făcut 4 parcări supraterane. La Iaşi nici una. Şi nici nu va fi vreuna prea curând. La noi există doar dorinţa concesionării parcărilor unor firme private, de parcă primăria nu şi-ar putea crea propria structură pentru a taxa, iar cu banii rezultaţi să amenajeze noi parcări.

Până când nu voi vedea o schimbare de atitudine la acest capitol, voi continua să calific măsura cu majorarea tarifului pentru ridicatul maşinii drept tupeu maxim. Creaţi parcări, apoi cereţi şi disciplină!

Administratie

Comentarii

4 comentarii to “Tupeu: Primăria nu face parcări, dar creşte cu 50 la sută tariful pentru ridicatul maşinii”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)