Crin Antonescu, ferm privind absenţele din guvernul din umbră: Vosganian şi Fenechiu au motive să simtă o anumită frustrare. Nu vor fi în viitorul guvern

Domnilor Vosganian şi Fenechiu le-a trecut supărarea că nu i-aţi pus în guvernul alternativ?
Şi domnul Vosganian, şi domnul Fenechiu, şi alţi colegi, care au aspiraţii fireşti ca oameni politici importanţi să fie la un moment dat miniştri, au avut motive să fie mâhniţi, să simtă o anumită frustrare. Aş fi simţit-o şi eu în locul domniilor lor. Ceea ce trebuie să spun e că dezbaterea în PNL, deschisă chiar dacă polemică, a dovedit din nou o excelentă ţinută.

Asta înseamnă că ei nu vor fi prezenţi în viitorul guvern?
Sigur că nu vor fi, de vreme ce cabinetul pe care l-am anunţat nu-i cuprinde. Nu e un exerciţiu de imagine, nu-i o păcăleală.

Nu va fi din nou un vot în PNL în momentul unei intrări la guvernare?
Este o chestiune pe care am discutat-o în Delegaţia Permanentă şi am afirmat răspicat două lucruri. Unu: statutul partidului va fi respectat întocmai. Doi: dacă PNL va guverna, aceştia vor fi miniştrii.

Să înţeleg că problema se va pune “eu cu miniştrii mei sau voi”?
Nu. În momentul când am anunţat formula aceasta public, fără a-i consulta pe colegii mei, am şi precizat că este o propunere a lui Crin Antonescu ca preşedinte al PNL. După votul care s-a dat în Delegaţia Permanentă, acest guvern şi aceşti miniştri sunt ai PNL. Eu nu i-am consultat, pentru că nu aveam nici obligaţia statutară, nici morală să o fac. Eu cerusem un mandat pe care Delegaţia mi l-a dat. Această formulă comporta nişte riscuri pe care am socotit că este normal să mi le asum singur.

Citiţi integral interviul acordat Evenimentului Zilei de şeful PNL Crin Antonescu.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Crin Antonescu, ferm privind absenţele din guvernul din umbră: Vosganian şi Fenechiu au motive să simtă o anumită frustrare. Nu vor fi în viitorul guvern”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)