Nimic despre stenograme. Ce dacă Fenechiu e prezent şi el în colecţia Vântu?

Ca să ai imagine bună trebuie să fii atent la toate detaliile. Mai ales când eşti politician. Lui Relu Fenechiu nu-i plac însă detaliile. El joacă în politica mare. Şi pe mize mari. Doar că nu întotdeauna ceea ce doar pare se şi întâmplă în realitate.

Era să fie ministru la Transporturi în guvernul din umbră al PNL, însă Antonescu nu l-a vrut. Prietenii ştiu de ce. Ceilalti habar n-au, dar bănuie. Fenechiu a înghiţit în sec şi a mers mai departe.

La Iaşi, liderul local liberal iese în public doar când are el chef. Adică rar. N-are timp de întâlniri cu presa, nu are vreme nici de TV-urile locale. El joacă în liga dâmboviţeană. Iar când e vorba să ia voturi se duce într-un colegiu rural.

Circulă o vorbă printre politicieni că dacă nu apari pe TV-urile centrale nu eşti om politic veritabil. Sticla alunecoasa de Bucureşti îi determina să creadă că sunt tari, că sunt băgaţi în seamă, că ei fac jocurile. Dar nu-şi dau seama că sunt ridicoli, că e doar sărutul Iudei.

Atât de mare a ajuns „bătrânul” Relu Fenechiu, încât îşi permite să vorbească amical cu Vântu. Iată o mostră din prietenia celor doi:

(…) RELU FENECHIU: Şi eu mă bucur că te-am auzit. Stăm în contact.

S.O. VÎNTU: Te sărut.

RELU FENECHIU: Oricum, eu îţi mulţumesc pentru tot (!?). Şi ţinem aproape.

S.O. VÎNTU: Te pup, bătrâne, pa.

Cu siguranţă că liberalii ieşeni înghit al naibii de greu broscoiul stenogramelor din dosarul Vântu.

Ei, şi? Ce a făcut până la urmă Fenechiu? Nimic. E acelaşi dintotdeauna. Om cu principii alese, relaţii şi influenţă. Doar filiala ieşenă PNL nu reuşeşte să prindă viteză de una singură. Pentru că unora le place în cabina locomotivei Crin. Unde-i cald şi bine!

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Nimic despre stenograme. Ce dacă Fenechiu e prezent şi el în colecţia Vântu?”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)