Şase ore de proteste sindicale mâine în centrul Iaşului

In jur de 1.000 de sindicalişti din Iaşi sunt aşteptaţi mâine în faţa Prefecturii şi la sediul PDL, în centrul oraşului fiind programate patru acţiuni separate, iniţiate de Cartel Alfa, CNSLR-Frăţia, Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar şi sindicatul asistenţilor maternali.

10.30-12.00: asistenţi maternali, la Prefectură

12.00-13.00: CNSLR-Frăţia, sediul PDL

12.30-14.00: profesori USLIP, Prefectură

14.30-16.00: Cartel Alfa, Prefectură

USLIP mizează pe 500 de oameni, Cartel Alfa pe cel puţin 200 (poliţişti, administraţie, cultură, Antibiotice, Iaşitex), iar de la CNSLR-Frăţia vor veni în jur de 200 de oameni.

Întrebaţi de ce nu fac o acţiune comună, liderii sindicali au spus că nu puteau obţine aprobare pentru un miting în faţa Prefecturii.

„Iar dacă ar fi la Palat, e ca şi cum m-aş duce la Cetăţuia”, a motivat Laviniu Lăcustă, vicepreşedinte USLIP Iaşi.

La rândul său, liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase a spus că angajaţii din sănătate vor merge mai întâi la sediul PDL, după care se vor alătura profesorilor, la Prefectură.

„La mitingul trecut, când au ieşit incidente, au fost oameni infiltraţi. Acum ştim ce avem de făcut. Pe cine nu recunoaştem îi scoatem afară. Oamenii decid ce şi cum au de făcut. Pot să ne dea jandarmii şi 16.000 de amenzi”, a afirmat Tănase.

Liderul Cartel Alfa Iaşi, Costică Trifan a spus că în aprobarea pentru pichetare, sindicatul a specificat că va veni cu 200 de oameni, adăugând că nu exclude să se ajungă la un număr dublu de participanţi.

Diverse

Comentarii

Un comentariu to “Şase ore de proteste sindicale mâine în centrul Iaşului”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)