BÂRFA VIRTUALĂ

• În timp ce sindicaliştii se perindau în grupuri mici şi mari pe sub geamurile Prefecturii şi ale sediului PDL, cele două tabere (sindicate-putere) se înfruntau într-o altă formulă, într-un local de lângă Prefectură. La mese diferite, dar apropiate. Liderii de la BNS şi Tepro, Doru Alexandrescu şi Constantin Rotaru, pe de o parte şi pedelistul Constantin Şerban de cealalta parte, ridicasera cota dezbaterii politice, miza „înfruntării” fiind comportamentul şefului statului Traian Băsescu. Dacă vă întrebaţi ce făceau cei trei în localul respectiv pe la ora 14.45, în nici un caz nu e vorba de una mică, ci doar de o cafea şi doi covrigi calzi. Apropo, BNS de ce a stat azi pe tusa la protestele colegilor?

• Dacă tot grăim de sindicate, nu mai puţin de 4 proteste separate s-au desfăşurat azi în Iaşi. E posibil să fi fost batut recordul naţional al densităţii de proteste într-un interval de numai 6 ore, dar rămâne întrebarea: de ce separat şi nu împreună? Cei mai gălăgioşi au fost cei de la SANITAS, care la un moment dat au plantat şi un ciolan pe gardul metalic instalat de jandarmi în faţa sediului PDL. Partea frumoasa e ca printre organizatori s-a numarat acelasi vicelider SANITAS Iulian Cozianu, consilier judetean PSD. Dincolo de stridenţele verbale şi de câteva îmbrânceli în faţa Prefecturii (provocate tot de oamenii SANITAS), premiul pentru cea mai inspirată lozincă o merită profesorii: „Marinarul şi-un pitic, ne-au luat banii din plic”. Dacă tot suntem la capitolul premii, mai dăm unul celor de la Cartelul Alfa, pentru cel mai scurt şi paşnic protest: 15 minute.

• Circulă o legendă prin târg cum că un apartament, care figurează pe numele lui Mihai Chirica (directorul tehnic din primărie) ar avea restanţe la întreţinere de vreo 57 de milioane de lei vechi. Apartamentul e în zona Moara de Foc, iar aceleaşi guri (rele, evident) spun că până nu de mult, aici au stat părinţii lui Chirica. Ba mai mult, când s-au făcut probele la instalaţii, în casa cu pricina s-ar fi produs o inundaţie de toată frumuseţea.

• Tudor Ciuhodaru s-a decis: va vota moţiunea de cenzură. Hotărârea îl va ridica cu încă două-trei puncte în ochii alegătorilor, iar partidele au şi pus ochii pe dom’ doftor. Nu pentru a-l lua pe liste la viitoarele parlamentare, ci pentru a candida la primărie, fiind văzut ca un adversar tare pentru actualul primar Nichita. Deocamdată, doctorul joacă tare, spunând nu şi nu. Întrebare: dacă Tudor Ciuhodaru se decide să candideze ca independent la primărie, după modelul Oprescu? Cine ar trebui să se teamă cel mai mult de mutare: PDL, PNL sau Nichita?

Diverse

Comentarii

4 comentarii to “BÂRFA VIRTUALĂ”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)