De ce nu are curaj PDL să participe la votul moţiunii de cenzură

PDL va câştiga probabil disputa din Parlament pe tema moţiunii, dar victoria va fi amară şi doar de etapă. De ce e nevoie ca parlamentarii PDL să se abţină în momentul votului? Răspunsul e simplu: există o teamă la vârful PDL că unii aleşi democrat-liberali vor trăda, caz în care rezultatul ar putea fi defavorabil guvernului.

Dacă guvernul actual poate fi menţinut în viaţă doar prin legarea parlamentarilor puterii de scaun, mai bine PDL ar trece în opoziţie. Când nu crezi într-un proiect, e clar că nu-l vei duce până la capăt. E ceea ce se petrece şi în acest caz, când logic ar fi ca parlamentarii puterii să voteze şi să arate bărbăteşte că sprijină executivul. Teoria că e doar jocul PSD şi PNL, iar cele 2 partide trebuie să arate că sunt capabile sa adune 236 de voturi, invocată de PDL, e subţire. Democrat-liberalii ar fi trebuit să demonstreze că sunt uniţi şi că nu au nici o frică de moţiunea PSD-PNL, care oricum pare făcută la plesneală, doar pentru imagine.

Pentru PDL, problema moţiunii e ca şi rezolvată. Guvernul Boc va rămâne la Palatul Victoria, dar dacă democrat-liberalii nu se apucă de treabă, sfârşitul doar se amână.

Gafele cu votul la legea TVA 5 la sută pentru alimente sau măsura cu umblatul pe la ghişee pentru drepturile de autor nu pot fi uitate, iar căderea guvernului, dacă performanţa nu se îmbunătăţeşte, nu are cum să fie evitată.

Ba mai mult, e posibil ca între timp, PSD şi PNL să-şi dea seama unde au greşit în octombrie 2010, iar în martie anul viitor să spulbere executivul.

PDL dovedeşte că are imaginaţie, dar asta nu ajută în nici un caz unei guvernări eficiente.

Politica

Comentarii

5 comentarii to “De ce nu are curaj PDL să participe la votul moţiunii de cenzură”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)